INVESTIDURA A CATALUNYA

La premsa internacional destaca l'arribada de Puigdemont

L'acord 'in extremis' ha propiciat múltiples reaccions davant el pas al costat de Mas

le-monde

le-monde

1
Es llegeix en minuts

La premsa internacional ha dedicat un lloc destacat a l'acord entre Junts pel Sí i la CUP, d'aquest dissabte, sota els titulars de l'acord entre les forces independentistes i la renúncia de Mas.

LE MONDE

El diari francès destaca a la seva portada digital, de la secció internacional, l'acord a què han arribat les formacions independentistes per formar Govern. Remarquen que la llei atorga al Parlament temps fins a aquest diumenge a la nit per investir un president. A més, assenyalen que s'acaben així unes negociacions que han durat tres mesos i que semblaven mortes amb el 'no' de la CUP a Mas del 3 de gener.

LE FIGARO

L'altre gran diari francès assenyala que el president en funcions Artur Mas ha anunciat en roda de premsa que fa un pas al costat per deixar lloc a Carles Puigdemont. De l'actual alcalde de Girona, exposen un petit perfil de qui és per donar a conèixer qui pot ser futur president.

WASHINGTON POST i NEW YORK TIMES 

Els dos prestigiosos diaris nord-americans posen èmfasi en l'acord de les forces independentistes per formar Govern. També assenyalen que Artur Mas ha anunciat la seva decisió en una roda de premsa celebrada aquesta tarda a la Generalitat, on ha anunciat que Carles Puigdemont serà el candidat a la presidència en la votació que tindrà lloc demà a les 17.00 h.  

Notícies relacionades

A més exposen les raons per les quals la CUP s'ha negat a acceptar Artur Mas com a president.

BBC

La cadena televisiva britànica BBC assenyala a la seva pàgina web que Artur Mas ha fet un pas al costat per desencallar les negociacions i poder formar un Govern abans de finalitzar el termini marcat.  Explica que Mas ha destacat, en la seva roda de premsa, que Puigdemont té la seva total confiança per rellevar-lo i que ha sigut ell qui ha pres la decisió d'elegir-lo. A més, esmenta l'actual situació política espanyola, en què hi ha un futur incert després de les eleccions del 20 de desembre. Per últim, incideix en el fet que el PP i el PSOE s'oposen rotundament a la independència de Catalunya.

AGÈNCIES