Rajoy aprofita per demanar un Govern "ampli" que faci front al secessionisme

La Moncloa emet un comunicat al final de la compareixença de Mas en què avisa que farà complir la llei vigent

tecnicomadrid32338955 madrid  08 01 2016   mariano rajoy  presidente del

tecnicomadrid32338955 madrid 08 01 2016 mariano rajoy presidente del

2
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

El Govern en funcions ha emès un comunicat al final de la compareixença d’Artur Mas per apuntar, entre altres coses, que «tots» els espanyols estan sotmesos a l’imperi de la Llei, especialment aquells que són elegits per representar les seves institucions, i que «no hi ha majoria parlamentària» que pugui «emparar o justificar» actes il·legals o, encara menys, «la pretensió de trencar la sobirania nacional expressada a la Constitució». A més a més de garantir que es vetllarà pel respecte a la legislació vigent, l’equip de Mariano Rajoy aprofita l’ocasió per traslladar a les diferents forces polítiques espanyoles la petició que el pròxim Executiu espanyol tingui una «base àmplia» que pugui fer front al desafiament independentista.

    «Així mateix el Govern vol traslladar a les diferents forces polítiques la necessitat que el pròxim Govern d’Espanya compti amb una àmplia base parlamentària que garanteixi l’estabilitat i la capacitat per defensar amb solvència i eficàcia el dret de tots els espanyols a decidir sobre el seu país i afrontar el desafiament indepedentista», es diu literalment en el comunicat esmentat.

Notícies relacionades

La inclusió d’aquest paràgraf en el document governamental té la seva importància en un moment en què els populars, amb Mariano Rajoy al capdavant, estaven donant ja públiques mostres d’escepticisme sobre la possibilitat d’arribar a una «gran coalició» de la mà del PSOE i Ciutadans, com desitgen, per aconseguir que l’encara president en funcions aconsegueixi la reelecció. És obvi que els últims esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya i la decisió de Mas de fer un pas «al costat» després de l’acord in extremis entre Junts pel Si i la CUP els ha obert noves expectatives, amb el missatge que és urgent defensar la unitat.

CRIDA A LA RESPONSABILITAT 

El text insisteix a fer una crida «a la responsabilitat» dels dirigents catalans perquè posin fi «a l’estratègia de divisió i fractura de la societat catalana» i dediquin els seus esforços «a buscar solució» als problemes que tenen els ciutadans en lloc de «generar noves tensions». «El Govern d’Espanya garanteix que la Llei es respectarà i que totes les institucions compliran amb el seu deure, com han fet fins ara, en defensa de la sobirania nacional i els drets i llibertats de tots els ciutadans espanyols, també dels que viuen a Catalunya. En aquest sentit, vol recordar que el dia 2 de desembre passat el Tribunal Constitucional ja va acordar, per unanimitat, declarar nul·la per inconstitucional la resolució I/XI del Parlament de Catalunya», s’afegeix.