LA LEGISLATURA FRUSTRADA

El Parlament deixa en suspens el ple d'investidura

La junta de portaveus fixa una sessió aquest dijous per elegir els senadors de designació autonòmica

Arribada dels diputats de la CUP, Anna Gabriel i Benet Salellas, a la Junta de Portaveus del Parlament, amb la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell. / ALBERT BERTRAN / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts

Amb poc més de dos mesos de vida, el Parlament de l'onzena legislatura ha enfilat aquest dilluns el camí de la seva dissolució. Després del veto definitiu de la CUP a Artur Mas, la Mesa i la Junta de Portaveus de la Cambra han aparcat la convocatòria prevista d'un nou ple d'investidura. No obstant, en la reunió s'ha recordat que, en cas que es proposi formalment un candidat, la presidenta del Parlament podria fer la ronda de contactes amb els grups fins i tot per via telefònica i de manera ràpida per poder convocar un ple, encara que s'hagués d'habilitar el cap de setmana per fer-ho. De moment, Junts pel Sí ha descartat canviar d'aspirant, de manera que tot apunta que diumenge, 10 de gener, expirarà el termini legal per investir president i la Cambra quedarà dissolta automàticament.

Els òrgans rectors del Parlament havien acordat reservar els dies 5 i 7 de gener per a la possible celebració d'un ple d'investidura si la CUP decidia finalment facilitar la investidura de Mas, però en la reunió d'aquest dilluns no s'ha contemplat l'opció de convocar aquesta sessió. El que sí que s'ha aprovat és convocar un ple aquest dijous per al nomenament dels senadors de designació autonòmica, un tràmit de compliment obligat malgrat que la legislatura estigui a punt d'expirar. Entre els candidats proposats per ocupar plaça a la Cambra alta hi ha l'expresident de la Generalitat José Montilla (que ja és senador) i el cap de files del PPC al Parlament, Xavier García Albiol.