Oriol Junqueras renuncia a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts

El líder d'ERC se centrarà "en el futur polític" de Catalunya

Demana "responsabilitat" a la CUP de cara a l'assemblea dels anticapitalistes

Oriol Junqueras, a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Oriol Junqueras, a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

Oriol Junqueras ha comunicat aquest dimecres per carta als treballadors municipals de Sant Vicenç dels Horts que deixa l'alcaldia de la localitat metropolitana. Oficialment, l'encara alcalde, fins al ple de la setmana que ve, ha al·legat "motius personals", als quals fonts d'ERC han afegit l'interès del líder republicà per "centrar-se en el futur polític" de Catalunya, sense negar, també, el component personal: "Té dos fills, de sis mesos i tres anys, i és molt complicat estar en tots els fronts".

Aquestes mateixes fonts han subratllat que la decisió de Junqueras, presa fa dies, i comunicada a les forces que componen el govern municipal, i meditada des de fa un parell de mesos, no té res a veure amb una possible arribada al Govern, com a vicepresident. És a dir, no hi ha cap indici que l'assemblea de la CUP de diumenge validi la investidura d'Artur Mas. "No hi ha relació. Decideixi el que decideixi el senat de la CUP, Junqueras se centrarà en el futur polític". És a dir, bé en la seva tasca com a vicepresident, bé sigui per preparar les eleccions del març, que s'hauran de convocar davant la impossibilitat d'investir un president. 

Junqueras és alcalde des del 2011 i va ser reelegit el mes de juny passat, després de guanyar els comicis municipals. Amb anterioritat havia estat a l'oposició quatre anys.

DEUTE REBAIXAT

Notícies relacionades

El president d'ERC ha donat també explicacions en el consell nacional de la força celebrat a la tarda, en què s'han analitzat els resultats del 20-D. El líder d'ERC ha tret pit de la seva gestió municipal, en què ha rebaixat el deute del municipi de 24 a 4 milions, i alhora ha abaixat impostos i ha augmentat les prestacions socials i la despesa en educació. Tot un portent en la gestió.

En el mateix consell nacional, Junqueras s'ha mostrat convençut que els "pròxims dies, el procés farà una accelerada", en referència a l'assemblea decisiva de la CUP de diumenge, que ha de recolzar la investidura de Mas o no. Això sí, ha demanat "responsabilitat a tots els agents polítics socials" les pròximes jornades. És a dir, a la CUP.