Rivera esmena un altre candidat per dir que l'avortament és violència

El líder de C's intervé per corregir, per segona vegada aquesta campanya, un cap de llista seu

L'aspirant al Congrés per Cantàbria també equipara la violència masclista amb la "feminista"

 

  / EFE/ PEDRO PUENTE HOYO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Albert Rivera no paren d'obrir-se-li bretxes d'aigua en el navili de Ciutadans. Per un costat, les provocades per les últimes enquestes, que comencen a assenyalar que la sorpresa dels de taronja el pròxim 20-D no serà tan majúscula com s'havia predit inicialment. I per un altre, per les declaracions polèmiques d'alguns dels seus candidats, que se surten del guió marcat pel partit. L'últim capítol l'ha protagonitzat el cap de llista per Cantàbria, Carlos Pracht, que, en contra del que recull el programa electoral, ha afirmat en una entrevista radiofònica que l'avortament és, en la seva opinió, un tipus de violència. Rivera, que justament aquest dimecres participava en un acte a Santander, ha hagut d'esmenar el seu candidat, com ja va haver de fer la setmana passada amb el seu número tres, Marta Rivera de la Cruz, després de les seves declaracions sobre la violència domèstica.

Notícies relacionades

"No ho comparteixo", ha dit Rivera al ser qüestionat abans del míting per les opinions expressades anteriorment per Pracht, que és metge de professió. Després de discrepar de les paraules del seu candidat, Rivera ha precisat que l'avortament és una situació que, "per descomptat", ha de ser regulada, com una llei de terminis, que, al seu parer, és la "millor" opció.

L'aspirant càntabre al Congrés també havia equiparat la " violència masclista" amb la, segons ell, violència "feminista". Segons les seves paraules, Ciutadans vol que les dones siguin "el centre de la família" i el "motor del país". I, en relació amb la natalitat, ha defensat "propiciar amb tots les mesures a l'abast de la llei" perquè les dones "puguin desenvolupar tota la seva feminitat".