ELECCIONS GENERALS

CDC participarà en la ponència de reforma constitucional per defensar la independència

En plena negociació amb la CUP, Francesc Homs critica la "incoherència" dels anticapitalistes per prometre la Carta Magna

Francesc Homs, amb l’historiador Jaume Sobrequès i Aleix Sarri, candidat de Democràcia i Llibertat, al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Francesc Homs, amb l’historiador Jaume Sobrequès i Aleix Sarri, candidat de Democràcia i Llibertat, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

En una compareixença dedicada a criticar l'ús “centralista” de la Constitució per part del PP i el PSOE, el candidat de Democràtica i Llibertat (la coalició en què figura CDC) a les eleccions generals, Francesc Homs, ha avançat aquest diumenge que el seu futur grup parlamentari al Congrés participarà en una hipotètica ponència de reforma constitucional si aquesta s'obre la pròxima legislatura, com proposen el PSOE, Ciutadans i Podem. I de seguida ha deixat clar que a aquest fòrum hi aniran els seus diputats per defensar la independència de Catalunya.

Notícies relacionades

“Al Congrés, ¿què farem? Participar a tot arreu on ens invitin, com si és en una taula rodona. La política la fas o te la fan”, ha justificat el candidat convergent en un acte de campanya electoral al Parc de la Ciutadella de Barcelona, acompanyat de l'historiador Jaume Sobrequés i del jove Aleix Sarri, que forma part de les llistes de Democràcia i Llibertat i que ha afirmat que la independència recull avui més suports entre els catalans que els que va obtenir el 1978 la Constitució. Homs ha afirmat que la Carta Magna ja s'està canviant per part dels principals partits estatals: “L'han reformat per afegir-hi molta més centralització i ineficiència”.

En clau de política catalana, el dirigent de CDC ha denunciat la “incoherència” de la CUP per criticar que el Parlament recorri davant el Tribunal Constitucional la impugnació de la declaració de ruptura i ha replicat als diputats anticapitalistes recordant-los que ells també han promès la Constitució, encara que sigui per imperatiu legal. Un dard més dels convergents als cupaires en plena negociació entre les dues forces per intentar desencallar la investidura d'Artur Mas.