el camí cap a les urnes

¿A quins partits recolzaran els votants de la CUP a les eleccions generals?

Els electors de la força anticapitalista el 27-S apostaran el 20-D per l'esquerra però donaran alguna sorpresa amb la seva papereta

Dirigents de la CUP, a l’assemblea celebrada a Manresa el 29 de desembre.

Dirigents de la CUP, a l’assemblea celebrada a Manresa el 29 de desembre. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

La CUP no es presenta a les eleccions generals del 20-D, però el 82,6% dels més de 335.000 catalans que van apostar per la força anticapitalista als comicis al ParlamentParlament del 27 de setembre tenen previst anar a votar. ¿Per qui ho faran? Amb la prevenció que un de cada quatre encara no ha decidit la seva papereta, En Comú Podem serà qui més electors acollirà procedents de l'altre partit de l'esquerra alternativa. En concret, el 31,9% dels votants cupaires optaran ara per aquesta candidatura, segons l'últim baròmetre del GESOP.

A la coalició dels de Pablo Iglesias, Ada ColauICVEUiA i Equo, que planteja un referèndum d'autodeterminació però no la independència unilateral, li serviran les paperetes dels electors de la CUP per consolidar la seva victòria en vots a Catalunya. El segon partit que més simpatitzants dels anticapitalistes rebrà és ERC, amb un transvasament del 27,5%, a 4,4 punts percentuals d'En Comú Podem.

ZERO A CATALUNYA I LLIBERTAT

Notícies relacionades

Confirmada la decantació cap a l'esquerra, en el vessant identitari els votants cupaires també deixen clars i diàfans els seus recels amb Democràcia i Llibertat, la marca amb què Convergència concorrerà a les generals. Ningú, zero, cap dels electors de la CUP preveu dipositar la papereta de la candidatura que encapçala Francesc Homs. És a dir, tants com al PP i a Unió però amb la diferència que en aquests moments se segueix coent la negociació entre la força anticapitalista i Junts pel Sí.

Per arrodonir les sorpreses, hi ha un 2,9% de catalans que van votar la CUP fa dos mesos que afirmen que el 20-D ho faran per Ciutadans, mentre que el 4,3 donaran la seva papereta al PSC.