CORRUPCIÓ

Josep i Pere Pujol declaren davant el jutge De la Mata

Estan imputats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en la causa oberta al seu germà Jordi

Josep i Pere Pujol i Ferrusola, a l’Audiència Nacional, on avui han anat a declarar. / JOSÉ LUIS ROCA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

Josep i Pere Pujol Ferrusola compareixen davant el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en la causa en què s'investiga el cobrament de comissions il·legals per part del seu germà Jordi. El jutge els ha citat després dels 15 registres que va ordenar el 27 d'octubre a Barcelona als seus domicilis i als d'empresaris que suposadament els han pagat comissions a canvi d'adjudicacions públiques.

En la declaració només estaran presents el jutge, el fiscal i el defensor dels Pujol Ferrusola, ja que compareixen en una peça que està declarada secreta i que recull les dades aportades per Andorra contra els Pujol. Fonts de la investigació han explicat que amb aquesta documentació s'ha pogut constatar que la família Pujol funciona com un clan que ha tingut desenes de milions d'euros a Andorra que eren controlats pel primogènit de Pujol i que aquest repartia entre els seus set germans i els seus pares.

ELS PROCESSOS

Notícies relacionades

Aquesta és la primera vegada que el Josep declara com a imputat. El Pere ja va comparèixer davant la jutge de Barcelona que investiga l'origen dels diners que Jordi Pujol Soley va reconèixer que tenia a Andorra i que, segons la seva versió, procedia de l'herència del seu pare, Florenci. En aquest procediment també estan imputats l'expresident, la seva dona, Marta Ferrusola i Marta i Mireia Pujol.

Aquest jutjat encara ha de decidir si remet la seva instrucció a l'Audiència Nacional com li ha demanat la fiscalia anticorrupció. La fiscalia vol que el jutge de la Mata agrupi totes les investigacions contra els Pujol, de manera que és més que probable que el jutge Santiago Pedraz també li enviï la causa oberta a Oleguer Pujol davant la sospita que ha utilitzat els diners de les comissions il·legals per portar a terme els seus negocis immobiliaris.