EL DIA EN UN MINUT

Resum de notícies del dia 10 de novembre

Mas no convenç la CUP per a la investidura i rep el rebuig del Parlament en la primera votació

La Fiscalia ordena als Mossos informar de delictes de sedició si algun acte executa la declaració de ruptura aprovada al Parlament

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Artur Mas haurà d'esperar, almenys fins dijous, per ser investit president. El Parlament ha rebutjatParlament  (73-62), en la primera sessió d'investidura, que el líder de Convergència i número quatre de la candidatura de Junts pel Sí presideixi la Generalitat. Com era previsible, la CUP, els vots de la qual són imprescindibles, ha dit 'no' a Mas.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha ordenat a tots els cossos de seguretat, inclosos els Mossos d'Esquadra, que obrin diligències per sedició davant qualsevol acte que suposi executar la declaració d'inici de la independència aprovada pel Parlament. Queden fora de l'actuació de l'Audiència Nacional les persones aforades.

L'actuació de la fiscalia s'ha conegut gairebé simultàniament a l'aprovació per part de la comissió permanent del Consell d'EstatConsell d'Estat d'un informe favorable a la intenció del Govern de Mariano Rajoy d'impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) la declaració rupturista.

El diagnòstic del glioblastoma, el tumor cerebral més agressiu, comú i difícil de tractar, podrà realitzar-se a partir d'ara de forma ràpida, incruenta i encertada, analitzant directament el líquid que envolta la massa tumoral, segons han descobert investigadors de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO).

Notícies relacionades

L'assassinat d'un veí de Sant Adrià assassinatSant Adriàdesprés d'una protesta contra l'ocupació il·legal de pisos ha disparat la tensió ciutadana.Segons han manifestat diversos testimonis, els homicides van amenaçar els manifestants de "tallar-los el coll".

Ada Colau ha aconseguit un pacte amb el PSC sobre les ordenances fiscals de Barcelonaordenances fiscalsBarcelona.L'alcaldessa i el líder socialista, Jaume Collboni, han acordat un increment progressiu de l'IBI sobre les vivendes amb un valor cadastral més alt.