L'Audiència Nacional bloqueja els comptes de Pujol júnior

La justícia andorrana ja va fer el mateix a principis de febrer

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència Nacional  ha ordenat bloquejar tots els comptes bancaris de Jordi Pujol Ferrusola a Espanya, així com els de la seva exdona, Mercè Gironès. La decisió del magistrat José de la Mata, que investiga el suposat blanqueig de capitals del fill gran de l'expresident de la Generalitat, arriba després que una jutge d'Andorra fes el mateix el mes de febrer passatAndorra  amb comptes que tenia l'antic matrimoni a les seves entitats al principat pirinenc, a petició també de l'Audiència Nacional

Notícies relacionades

La decisió pretén evitar que Pujol júnior pugui buidar els comptes a tercers països o a altres persones, com la seva filla, cosa que la justícia ja ha detectat. El bloqueig dels comptes no significa que estiguin embargats, sinó que no se'n poden extreure més diners.

A més, aquesta ordre del magistrat instructor coincideix amb la publicació a EL PERIÓDICO d'informacions sobre la suposada fortuna de la família de l'expresident, segons les quals haurien ingressat 30 milions d'euros en metàl·lic a Andorra i haurien gastat mig milió d'euros en diamants per blanquejar capitals, segons els investigadors.