La Guàrdia Civil deixa en llibertat l'exgerent de l'empresa municipal de serveis socials

Ha sigut detingut aquest matí per presumptes irregularitats en la contratació de l'empresa que aplicava programes per a la integració d'immigrants

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns al seu domicili de Tarragona Antonio Muñoz, exgerent del Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per la seva relació en l'anomenat 'cas Inipro', que investiga presumptes irregularitats en la contractació de l'empresa que prestava serveis per a la integració de immigrants. Muñoz està acusat de delictes de malversació de fons, prevaricació i alteració de preus en concursos públics durant la seva activitat al capdavant de l'IMSS el 2011 i el 2012.

La detenció s'ha produït cap a les 11 del matí en una vivenda del carrer Ramón y Cajal, al centre de la ciutat. Després de comparèixer davant el jutge, Muñoz ha sortit en llibertat amb càrrecs cap a les cinc de la tarda d'aquest dilluns. 

La investigació d'aquest cas es va iniciar a partir d'una denúncia de la CUP a la Fiscalia de Tarragona el 2013, quan la formació anticapitalista no tenia representació en el consistori governat pel socialista Josep Fèlix Ballesteros. La denúncia assenyalava que l'empresa Inipro es va adjudicar diferents treballs relacionats amb la integració d'emigrants el 2010 i que els mateixos s'haurien prorrogat de forma irregular els anys 2011 i 2012.

Versió municipal

Notícies relacionades

L'Ajuntament va reconèixer llavors que s'havien produït irregularitats administratives, però no delictives. En aquell moment també es va produir la dimissió de Muñoz en la gerència de l'IMSS.

Agents de la Guàrdia Civil van realitzar el 9 d'octubre un exhaustiu registre en cinc dependències municipals. Segons sembla, buscaven documents originals sobre la relació d'Inipro amb l'Ajuntament davant la sospita que algunes còpies que la investigació ja tenia en el seu poder estiguessin manipulades.