Artur Mas nega irregularitats al Govern i CDC

El president en funcions diu ser objecte d'una "caça major" i demana comparèixer al Parlament

Assegura que prendrà decisions si es demostressin il·legalitats en el partit

Ja ho poden registrar tot, jo estic supertranquil, diu el president de la Generalitat en funcions després de l’escorcoll de CDC. / ALBERT BERTRAN / Vídeo: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s'ha mostrat disposat a comparèixer al Parlament per defensar la gestió d'obra pública del Govern i d'Infraestructures de Catalunya, al capdavant de la qual hi ha Josep Antoni Rosell, un dels detinguts aquest dimecres en l'operació del 3%.

"No trobaran res irregular perquè no hi ha res irregular en l'adjudicació d'aquestes obres", ha afirmat. "En Infraestructures de Catalunya poden mirar-ho tot, revisar-ho tot, es poden emportar tota la informació que vulguin perquè estic 100% convençut que tots els expedients d'adjudicació són impecables, dels més exigents de qualsevol administració de tot l'Estat. Té un sistema d'adjudicació supergarantista i supertransparent", ha assegurat en compareixença pública.

"PECES DE CAÇA MAJOR"

Respecte a la part de la investigació que afecta el seu partit, CDC, Mas ha qualificat aquesta operació de "segona part" de l'operació ja portada a terme setmanes enrere. "Segueixo dient i pensant que en totes aquestes actuacions hi ha, per part de la Guàrdia Civil i la Fiscalia, una sobreactuació i exageració", ha lamentat, citant que "alguns mitjans de comunicació estaven avisats" abans que es portés a terme l'operació. "No és aliena, aquesta sobreactuació, en el moment polític que vivim", ha afegit. "Que CDC com a partit i jo mateix som peces de caça major, això em sembla evident a ulls de molta gent", ha denunciat.

"Segueixo tenint plena confiança en les persones que porten i han portat la gestió i finances del partit i la seva fundació", ha afegit Mas sobre el fons de la qüestió, els possibles pagaments de comissions al partit per part d'empreses adjudicatàries d'obra pública. "Si algú em demostra que no hi havia motiu per a aquesta plena confiança, prendré decisions", ha afegit, si bé ha assegurat que està convençut que no haurà de prendre aquestes decisions internes.

NEGOCIACIONS AMB LA CUP

Notícies relacionades

Respecte a les negociacions amb la CUP, Mas, que ha firmat aquest dimecres el decret de constitució del Parlament, ha afirmat que no descarta completament unes noves eleccions, però ha confiat que no s'arribarà a aquest extrem. "La complexitat de les negociacions que es porten a terme entre els dos grups que volen tirar endavant la legislatura, Junts pel Sí i la CUP, són d'una alta complexitat i requereixen temps i paciència per part de tots si es vol que acabin bé", ha afirmat. "Si el Parlament no escollís un president en els terminis previstos hi hauria de forma automàtica una convocatòria de noves eleccions que nosaltres intentarem evitar en tot cas, no és un escenari ni volgut ni desitjat ni previst, però no impossible al 100%", ha reconegut.

"El nom no està desencallat", ha reconegut respecte a la discrepància entre la CUP, que assegura que no investirà Mas com president, i la candidatura d'aquest en nom de JxSí.