Alierta: "Els efectes de la independència són supernegatius"

El president de Telefónica insta els empresaris catalans a "fer números" i veure "si els interessa seguir venent o no"

 El president de Telefónica, César Alierta, en la conferència inaugural de l’MWC.

 El president de Telefónica, César Alierta, en la conferència inaugural de l’MWC. / EFE / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts

El president de TelefónicaCésar Alierta, s'ha unit al cor de veus que aquests dies estan advertint dels perills d'una suposada independència de Catalunya respecte d'Espanya. Després dels comunicats de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB), el BBVA, o el de Pronovias d'aquest mateix dilluns, Alierta ha assegurat que comparteix "totalment" la preocupació del món empresarial i ha considerat que la secessió podria comportar uns efectes "supernegatius".

"Estimo moltíssim Catalunya i els catalans, i el millor per als catalans és seguir a Espanya", ha recalcat Alierta aquest dilluns en la presentació d'un informe sobre Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a Iberoamèrica.

El president de Telefónica ha negat que existeixi "una campanya de la por" i ha assegurat que és "una campanya realista".

Notícies relacionades

Alierta ha recordat que Catalunya té un superàvit comercial amb la resta d'Espanya d'aproximadament el 10% del PIB i un dèficit comercial amb la resta del món del 5%. "En tots els processos de separació, el flux comercial baixa el 25%. Això significa que augmenta l'atur, baixa la recaptació i les pensions s'han de rebaixar. Ningú es vol apuntar a anar a l'atur, que li rebaixin les pensions i que baixi la despesa pública social, l'educació, la sanitat i els salaris dels funcionaris", ha explicat.

FER NÚMEROS

Davant aquestes circumstàncies, el president de Telefónica va instar els empresaris catalans a "fer números". "Cadascú ha de veure què és el que ven a la resta d'Espanya i a la resta del món, i que faci números, a veure si li interessa seguir venent o no", ha assenyalat Alierta.