La precampanya catalana

Aval de la Junta Electoral a la retransmissió televisiva de la Via Lliure

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Junta Electoral ha desestimat el recurs presentat pel PP en què es demanava la prohibició de la retransmissió per part TV-3 de la Via Lliure, la mobilització popular que tindrà lloc divendres a l'avinguda Meridiana de Barcelona amb motiu de la Diada. El candidat popular, Xavier García Albiol, va sol·licitar que es vetés l'emissió per entendre que la de l'11 de setembre és una manifestació convocada per «una candidatura», la de Junts pel Sí. Amb arguments semblants, el PSC i Ciutadans van reclamar que les cinc hores que dedicarà TV-3 a la retransmissió fossin considerades com a temps del bloc d'informació electoral assignat a Junts pel Sí.

Notícies relacionades

La denúncia del PP va arribar després que una informació apareguda a El Confidencial suggerís que l'ANC, entitat convocant de la mobilització, s'estava ocupant de dissenyar la realització del programa de TV-3 dedicat a la Via Lliure. El director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, va negar categòricament tant aquest punt com que la tele catalana hagués firmat un contracte de col·laboració amb l'ANC, encara que sí que va reconèixer que existia una col·laboració «obligada» amb els organitzadors de l'acte.

Fa tot just tres dies, i també davant un recurs del PP, la Junta Electoral de Barcelona ja va avalar la celebració de la Via Lliure i la publicitat de la manifestació al considerar que «no és un acte de campanya electoral perquè no revela la intencionalitat de captar vots a favor de cap candidatura».