LA PRECAMPANYA CATALANA

Els bisbes catalans defensen la "importància històrica" del 27-S

Assenyalen la "legitimitat moral" de totes les opcions polítiques i afirmen que "no li toca a l'Església" apostar per una d'elles

1
Es llegeix en minuts

Els bisbes han entrat en campanya amb la defensa de la "notable importància històrica" del 27-S. Fa uns dies el bisbe de Solsona, Xavier Novell, ja va apuntar al "deure moral" de votarSolsonaXavier Novell per aclarir la posició real dels ciutadans respecte al futur de Catalunya. A través d'una nota oficial, tots els prelats de Catalunya incideixen en aquest "deure", si bé assenyalen que "no li toca a l'Església proposar una opció concreta".

Notícies relacionades

En la recta final de la precampanya, els bisbes apunten a la "legitimitat moral" de totes les opcions que es presenten a les eleccions del 27 de setembre, inclosa la de la independència, sempre que es basin en "el respecte a la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i que busquin amb constància la pau i la justícia". Recalquen el seu "amor a la pàtria catalana" i fan una crida a anar a les urnes pensant en "el bé comú".

"Estan en joc qüestions decisives a nivell institucional, polític i social", assenyalen en una nota que justifiquen amb aquest argument: "Creiem que també la nostra veu, exposada amb esperit de servei, pot enriquir el debat actual sobre el present i el futur del nostre país".