EL CAMÍ CAP A LES URNES

Coscubiela lamenta que la manifestació de la Diada sigui el "primer acte" de Junts pel Sí

El número tres de Catalunya Sí que es Pot reitera que la millor solució per a Catalunya és un referèndum a l'estil del Quebec o Escòcia

El diputat d’Esquerra Plural i número tres de Catalunya Sí que es pot, Joan Coscubiela.

El diputat d’Esquerra Plural i número tres de Catalunya Sí que es pot, Joan Coscubiela. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El número 3 per Barcelona de Catalunya Sí que es PotJoan Coscubiela (ICV), ha lamentat aquest divendres que la manifestació de la Diada s'hagi convertit en el "primer acte de campanya d'una candidatura", en referència a Junts pel Sí. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que l'ANC i Òmnium -convocants de la manifestació- són "agents actius" d'una candidatura, i ha retret el càlcul del president de la GeneralitatArtur Mas, de fer coincidir l'inici de campanya amb la Diada i dissenyar-la al seu servei.

Ha explicat que militants i dirigents d'ICV que són socis d'Òmnium han rebut una "invitació per ser apoderats de Junts pel Sí" a les eleccions. Coscubiela consideraria "kafkià" que ell i el cap de llista de Catalunya Sí que es PotLluís Rabell, assistissin a una manifestació en què hi hagués cartells de Junts pel Sí. Després de la decisió de la confluència d'esquerres de no assistir-hi, ha lamentat haver-hi de faltar aquest any perquè el seu pare el portava a celebrar l'Onze de Setembre.

DIÀLEG AMB ESPANYA

Ha reiterat que la millor solució per a Catalunya passa per un referèndum acordat, com els celebrats al Quebec Escòcia, i que "no hi ha camí possible que no sigui dialogant amb algú a l'altra banda de l'Ebre", encara que ha admès que és difícil amb l'actual Govern central.

Coscubiela ha retret l'anunci de reforma del Tribunal Constitucional del PP, així com les declaracions de la secretària general popular, María Dolores de Cospedal, que va acusar Mas que "quan un governant es creu per sobre de la llei cau en el populisme i del populisme cau en la dictadura".

Notícies relacionades

Ha lamentat que amb tant soroll no s'estan discutint les polítiques que s'han fet ni les que s'han de fer en el futur, i ha retret que es vol una campanya amb "amnèsia del que han fet en el passat i silenci sobre el futur".

TRAGÈDIA SIRIANA

Respecte a la tragèdia dels refugiats sirians, ha afirmat que és una competència dels estats, ha lloat el paper dels ajuntaments i ha considerat "un error" creure que des de Catalunya no hi ha responsabilitat per no disposar de competències. Ha demanat a la Generalitat que no s'inhibeixi amb l'argument "en part cert" de les competències, s'augmentin les partides en matèria de cooperació i faci una funció de coordinació dels ajuntaments que s'han ofert.