Iceta demana la dimissió de Mas i l'insta a "anar-se'n a casa seva"

El líder del PSC nega ser ambigu respecte al procés perquè el partit alerta contra la independència

«Creure que el dret a decidir existeix és un error»_MEDIA_2

«Creure que el dret a decidir existeix és un error»_MEDIA_2 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El candidat del PSC a la GeneralitatMiguel Iceta, s'ha mostrat convençut que l'endemà de les eleccions catalanes, el 28 de setembre, el president, Artur Mas, haurà de "dimitir i anar-se'n a casa seva", i ha apostat per acostar posicions en lloc de crear fronts.

Ha negat que el PSC sigui ambigu en el procés sobiranista perquè el partit "ha alertat contra aquest risc": "No ens demaneu que alcem fronts, demaneu-nos que acostem posicions", ha dit a Madrid durant una conferència de Nueva Economía Fórum.

Per Iceta, no es pot replicar al 'sí' a la independència "creant el front del 'no", encara que assegura que la resposta socialista és un "no' rotund", tot i que també diuen 'no' a seguir en l'immobilisme que veuen en el president del GovernMariano Rajoy.

Així, ha defensat les idees i el projecte del PSC assegurant que aquest és l'únic partit que ha ofert una proposta sobre el procés sobiranista, "el repte més gran a què s'ha enfrontat la democràcia espanyola".

GOVERN "TRANSVERSAL"

Considera que el rebuig a la independència és el que ha d'unir tots els demòcrates i progressistes: "Crec que tenim una urgència que és parar el dia 27 el secessionisme i, a partir d'aquí, posar les bases per resoldre el problema", i ha afegit que totes les forces que uneixen això farien un magnífic govern.

Notícies relacionades

Iceta està disposat a ser president només si la seva candidatura "serveix per sortir de l'embolic", i ha defensat un acord "transversal" per formar un govern sòlid entre totes les forces "de centre i d'esquerra" que defensin la reactivació econòmica, el benestar social i la lluita contra la corrupció.

"Em sento còmode en els pactes amb gent d'esquerra, progressista i demòcrata i tolerant", ha recalcat, i ha advocat per la defensa d'un millor autogovern i no per la independència que defensa Junts pel Sí.