CAMÍ CAP A LES URNES

Catalunya Sí que es Pot demanarà debatre amb Mas en campanya i no amb Romeva

Joan Herrera avisa que la confluència no pensa "tolerar" que Junts pel Sí no passi comptes de la gestió del Govern

El colíder d'ICV considera "contradictori" que l'ANC vulgui una Diada transversal i demani votar Junts pel Sí i la CUP

1
Es llegeix en minuts

El coordinador nacional d'ICVJoan Herrera, ha avançat que Catalunya Sí que es Pot demanarà que en la campanya del 27-S hi hagi un debat de candidats a la presidència de la Generalitat, de manera que el representant de Junts pel Sí sigui el president Artur Mas, i no el cap de llista, Raül Romeva. Herrera considera que el contrari seria "una burla democràtica" amb què Mas s'amagaria per no fer balanç de la seva gestió ni llançar propostes per a la següent legislatura.

"Tu en democràcia passes comptes", ha esgrimit Herrera en una entrevista a Europa Press. Si finalment Mas no debat, ha dit, la candidatura integrada per ICVPodem Equo exigirà a qui parli en nom de la candidatura unitària de CDCERC i a les entitats independentistes que facin balanç de la gestió del Govern.

Notícies relacionades

"No pensem tolerar que Junts pel Sí no reti comptes sobre tot el que ha passat en matèria de salut. I els pensem exigir explicacions es diguin, Mas, es diguin Junqueras o es diguin Romeva", ha advertit Herrera, que no es presenta a les eleccions després de dues legislatures al Parlament i que assegura que el seu futur passa, per ara, pel seu treball com a colíder d'ICV.

L'ONZE DE SETEMBRE

Sobre si Catalunya Sí que es Pot participarà en la manifestació de la Diada --el primer dia de la campanya electoral--, ha assenyalat que la confluència decidirà en els pròxims dies de forma col·lectiva si hi participa, però ha advertit que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural "han d'aclarir moltes coses". Herrera considera "una contradicció" que el president de l'ANC, Jordi Sànchez, digui que vol obrir la manifestació més enllà de Junts pel Sí i la CUP però al mateix temps precisi que demanen el vot per a les dues candidatures que defensen la independència de Catalunya. "Jordi Sánchez diu que fa gestos i a la vegada diu que vol la victòria de dues formacions; és una contradicció", ha argumentat.