Carles Viver Pi-Sunyer se suma a Junts pel Sí

La candidatura independentista aclareix que Santi Vila serà qui tancarà la llista a Girona, i no Marina Geli

1
Es llegeix en minuts

Al degoteig diari de 'fitxatges' de la llista Junts pel Sí per als comicis del 27 de setembre, aquest dijous s'hi han sumat els noms del comissionat per a la transició nacional, el jurista Carles Viver Pi-Sunyer, l'investigador Pere-Joan Cardona i l'empresari i fill d'un dels fundadors d'Unió Raimon Carrasco, segons ha informat la candidatura a través d'un comunicat.

Viver Pi-Sunyer (Terrassa, 1949), llicenciat i doctor en Dret per la Universitat de Barcelona, és catedràtic de Dret Constitucional i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, òrgan que va presidir des del 2013 fins al febrer del 2015, quan va ser nomenat comissionat pel Govern d'Artur Mas.

Pere-Joan Cardona (Manresa, 1967), llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Microbiologia i Parasitologia, és investigador biomèdic en tuberculosi i ha obtingut diferents guardons com el Premi a l'Excel·lència Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona el 2012.

Pel que fa a Raimon Carrasco (Barcelona, 1924), fill d'un dels fundadors d'UDC, Manuel Carrasco i Formiguera, prové del món empresarial i, actualment, és secretari de la Fundació Institut Guttmann. Així mateix, Carrasco ha sigut membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural i directiu del Futbol Club Barcelona, club que va presidir des del desembre de 1977 al juliol de 1978.

EL TANCAMENT DE LA LLISTA DE GIRONA

Notícies relacionades

Per una altra part, fonts de Junts pel Sí han aclarit que serà el conseller de Territori, Santi Vila, qui tancarà la llista de Girona i no l'exdirigent del PSC Marina Geli, com va comunicar el seu actual partit, Moviment d'Esquerres (MES) aquest dimecres. Geli, han afegit les mateixes fonts, ocuparà un dels últims llocs simbòlics.

Altres de les incorporacions recents de Junts pel Sí són l'escriptor Jaume Cabré, el filòsof Xavier Rubert de Ventós i l'actriu Sílvia Bel, segons va informar la candidatura independentista aquest dimecres.