Mas convocarà les eleccions del 27-S per decret ordinari per evitar un recurs

L'Executiu del PP "suspèn l'autonomia cada divendres amb les seves decisions, afirma Jordi Turull, portaveu de CDC al Parlament

Jordi Turull ha afirmat que Mas convocarà les eleccions del 27-S per decret ordinari per evitar un recurs.

Jordi Turull ha afirmat que Mas convocarà les eleccions del 27-S per decret ordinari per evitar un recurs. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Jordi Turull, portaveu de Convergència al Parlament, ha assegurat que les eleccions del 27-S es convocaran per decret ordinari per evitar que el Govern central impugni els comicis.

En una entrevista a RAC-1, Turull ha afirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "no ha enganyat a ningú", i ha assenyalat que el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S l'hi donaran les forces polítiques que hi concorren.

Sobre la possibilitat que el Govern central suspengui l'autonomia de Catalunya, Turull ha "criticat que l'Executiu del PP "suspèn l'autonomia cada divendres amb les seves decisions".

El portaveu parlamentari de CDC ha explicat que l'objectiu dels partits sobiranistes és que la gent sigui feliç i que visqui millor, i ha destacat que la independència de Catalunya pot ser una eina clau per deixar un futur millor a les pròximes generacions.

Notícies relacionades

Turull també ha allargat la mà a la candidatura de Catalunya Sí que es pot, i ha assegurat que no es pot fer la revolució social si no es disposa dels instruments per decidir quina mena de societat es construeix.

"El millor exemple d'això és que ara mateix no podem aprovar un decret de pobresa energètica", ha explicat Turull, i ha recordat que des de la llista unitària Junts pel Sí treballaran per millorar les condicions de vida de tots els catalans.