CONFLUÈNCIA D'ESQUERRES PER AL 27-S

Lluís Rabell: "Encapçalo la candidatura perquè jo sí que vull ser president"

El cap de llista de Catalunya sí que es pot es presenta amb l'objectiu de "polaritzar" la campanya i "conquistar" el Govern

Presentació de Lluís Rabell com a candidat de Catalunya sí que es pot per al 27-S.

Presentació de Lluís Rabell com a candidat de Catalunya sí que es pot per al 27-S. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El cap de llista de Catalunya sí que es pot per al 27-SLluís Rabell, s'ha presentat aquest divendres en societat amb la "raonable pretensió" de ser president de la Generalitat i ha reivindicat que per això mateix ha decidit encapçalar la candidatura, a diferència de Junts pel sí, que té un aspirant a president, Artur Mas, que anirà "de tapat" al número quatre. Una llista que ha jutjat com una "operació política per perpetuar les polítiques neoliberals". "No renunciem a conquistar el Govern de Catalunya. No volem estar a l'oposició", ha afirmat el fins ara president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB).

Després d'haver rebutjat en el passat alguna oferta d'entrar en política, Rabell ha justificat el seu canvi de criteri pel "moment d'excepcionalitat" que viu Catalunya i perquè considera necessari una "representació forta" dels moviments socials al Parlament. El seu objectiu, ha explicat, és doble: mobilitzar els votants "reclosos en l'abstenció" per l'impacte de la crisi econòmica i "afavorir una entesa entre diferents sensibilitats" en el debat sobiranista. "No venim a fer propaganda", ha dit.

VA VOTAR 'SÍ-SÍ' EL 9-N

En aquest sentit, el candidat de Catalunya sí que es pot ha reivindicat la necessitat d'un referèndum sobre el futur de Catalunya i, fins i tot, ha revelat que el 9-N va votar 'sí-sí' en la consulta "perquè era necessària una resposta contundent a l'actitud brutal i antidemocràtica de l'Estat". No obstant, ha evitat definir-se com a independentista i tampoc ha aclarit si anirà a la manifestació de la Diada a l'avinguda Meridiana de Barcelona.

Notícies relacionades

"L'important no és independència sí o no, sinó poder decidir", ha defensat després d'assegurar que a la seva candidatura hi caben independentistes, federalistes confederalistes. Rabell ha afegit que Catalunya sí que es pot és l'única llista que posa sobre la taula una proposta plausible per resoldre el conflicte territorial. "Tenim aliats fiables a la resta d'Espanya", ha dit.

POLÍTICA SOCIALS

Contraposant la seva estratègia a la de Junts pel sí, Rabell ha advertit que en el seu programa i en la seva campanya estaran molt presents les polítiques socials i la lluita contra la corrupció, debats que pensa plantejar a la recerca del cos a cos amb la resta de forces, en especial amb el cap de llista de Junts pel sí, Raül Romeva, exeurodiputat d'ICV. "Volem un plebiscit sobre la independència, però també sobre moltes altres coses", ha assenyalat.