CAMÍ CAP A LES URNES

Junqueras afirma que la llista unitària no busca "marcar gols" entre companys sinó a l'Estat

El líder d'ERC es mostra "satisfet" i "esperançat" amb la candidatura que encapçalarà Romeva

Artur Mas i Oriol Junqueras, al Parlament.

Artur Mas i Oriol Junqueras, al Parlament.

1
Es llegeix en minuts

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assenyalat aquest dijous que l'objectiu de l'acord amb CDC, amb qui ha pactat una llista unitària per al 27-S27-S i els passos a seguir, si guanya les eleccions, per aconseguir la independènciaindependència, "no és marcar gols a cap company de viatge" sinó a un Estat que "nega" a Catalunya els seus drets. "Si ens marquem gols entre nosaltres, no guanyem el partit", ha dit.

En una entrevista a RAC-1, el president d'Esquerra, que havia rebutjat la primera proposta del president per anar junts a les eleccions, s'ha declarat "content", "satisfet" i "esperançat" amb la candidatura pactada. Una llista que encapçalarà l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva, però que portaria a la presidència de la Generalitat novament Artur Mas, que ocuparà el número 4. Darrere de Romeva, es presenten l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANCCarme Forcadell i la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, que ja ha comunicat la seva intenció de deixar el càrrec a l'entitat. Junqueras anirà en el número 5, després de Mas.

ELS POSSIBLES NOMS

Sobre el nom de la llista unitària, Junqueras ha apuntat la possibilitat que es digui "candidatura del 'sí" o "junts per guanyar". Segons el líder d'ERC, la candidatura demostra "generositat de tots respecte a tots".

A Catalunya Ràdio, el president d'Esquerra ha destacat la "potència" de la candidatura unitària i s'ha declarat orgullós "en particular" d'haver incorporat Romeva, amb qui va coincidir al Parlament Europeu quan tots dos ocupaven un escó.

Notícies relacionades

Sobre si ell seria el vicepresident del Govern, en cas que guanyi la candidatura en què figura en el cinquè lloc, ha dit que "no s'ha plantejat", encara que "tampoc s'ha descartat".