ERC, ICV-EUiA i la CUP demanen que es revisi el 'cas de la cèl·lula del Raval'

"Això ha sigut un altre Guántanamo, un Ciutat Morta 2", critica David Fernàndez

David Fernàndez (CUP), David Companyon (ICV) i Oriol Amorós (ERC), amb dos dels pakistanesos que van ser condemnats, aquest dimecres al Parlament.

David Fernàndez (CUP), David Companyon (ICV) i Oriol Amorós (ERC), amb dos dels pakistanesos que van ser condemnats, aquest dimecres al Parlament. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

ERC, ICV-EUiA i la CUP han demanat aquest dimecres que es revisi el 'cas de la cèl·lula del Raval' després de la informació d'EL PERIÓDICO en què es constata que els 11 immigrants detinguts el 2008 no tenien res a veure amb Al-Qaida i tota l'operació es va basar en el fals testimoni d'un confident policial. En una roda de premsa a la Cambra catalana, a la qual han assisitit dos dels membres de la comunitat pakistanesa que van ser condemnats, els tres grups parlamentaris els han demanat disculpes pels fets, han reclamat que se'ls indemnitzi per una sentència injusta (han passat sis anys a la presó) i han carregat també contra l'"ús polític" que es va fer del cas.

Benet Salellas, advocat d'alguns dels condemnats, ha subratllat que la fiscalia hauria de ser qui actués d'ofici en aquest cas. "Hauria de citar a declarar el testimoni com a imputat per fals testimoni. Si no ho fa, ho demanarem nosaltres, i si tampoc ho fa, acabarem reclamant en instàncies internacionals que es revisi el cas", ha detallat. El lletrat ha sol·licitat també que es depurin responsabilitats tant a nivell polític com policial i ha insistit que les forces de seguretat espanyoles "sabien des del principi" que el testimoni estava mentint i que els acusats no eren d'Al-Qaida.

"UNA NOVEL·LA DE LE CARRÉ"

Notícies relacionades

"Això ha sigut un Estat d'excepció encovert que ha projectat l'ombra de la sospita sobre la comunitat pakistanesa", ha denunciat David Fernàndez. "És un Guantánamo al Raval, un Ciutat Morta 2, una novel·la pròpia de Le Carré sobre serveis d'intel·ligència", ha agregat.

Com Fernàndez, el diputat d'ICV-EUiA David Companyon i el d'ERC Oriol Amorós han condemnat l'ús polític de l'Estat de dret i els "muntatges policials".