La imputada Teresa Gomis (CDC) té intenció de recollir l'acta de diputada

L'escó al Congrés li proporcionaria l'aforament en la investigació del 'cas Innova'

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

La possibilitat que el nou grup parlamentari de CDC sense Unió al Congrés aculli una imputada va prenent cos. L'exprimera tinenta d'alcalde de Reus (Baix Camp) Teresa Gomis ha assegurat a l'ACN que té intenció de recollir l'acta que li correspon en substitució de Jordi Janéacabat de nomenar conseller d'Interior, tot i que encara no ha pres una decisió "definitiva". Gomis està imputada en el 'cas Innova' de presumpta corrupció en l'entramat d'empreses públiques de la ciutat i la seva entrada al Congrés li proporcionaria la condició d'aforada, per la qual cosa la investigació sobre la seva persona hauria de passar al Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

La decisió d'ocupar o no l'escó és estrictament personal del diputat electe, i per això CDC no podria obligar Gomis a renunciar a l'acta si ella no vol. L'exregidora ha negat pressions del seu partit perquè no assumeixi el càrrec, després que el coordinador general convergent, Josep Rull, afirmés que el partit es reuniria amb ella per conèixer quina és la seva predisposició. Aquest dimarts, el portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, li ha recomanat que "reflexioni" sobre la conveniència de recollir l'acta. La posició oficial de CDC és que els càrrecs públics abandonin les seves funcions, no quan se'ls imputa, sinó si finalment se'ls obre judici oral contra ells.

El jutge del 'cas Innova' imputa Gomis els delictes societaris de falsedat documental, contra l'Administració pública, blanqueig de capitals i contra la salut pública. Segons l'acte, l'exregidora està implicada en un voluntari desconeixement de les normes bàsiques de gestió pública, un comportament que va poder facilitar que l'empresari de Traiber SL Lluís Márquez protagonitzés un desajust econòmic de 2,45 milions d'euros amb l'Hospital Sant Joan de Reus. A més, apunta que la conducta de Gomis podria entrar en l'àmbit de la ignorància deliberada.