MOVIMENTS EN EL PARTIT MAGENTA

Toni Cantó se'n va anar i ha tornat

L'actor torna a la política i se suma a la candidatura d'Irene Lozano per renovar UPD

Toni Cantó, a l’hotel on va fer la roda de premsa, ahir a València.

Toni Cantó, a l’hotel on va fer la roda de premsa, ahir a València. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

La retirada de la política de Toni Cantó ha durat molt poc. Va ser el 7 d'abril quan l'actor anunciava la seva renúncia a l'escó d'UPD i a la seva candidatura a la Generalitat Valenciana. Aquell dia va afirmar que, "de moment", l'única carrera que l'esperava era "tornar al teatre" i ser "un espanyolet més que buscarà feina". Ja n'ha trobat, però ha sigut un altre cop en la política i als braços del partit magenta. Cantó ha acceptat l'oferiment de la diputada d'UPD Irene Lozano per ser el número dos de la seva candidatura al lideratge del partit en el congrés extraordinari que se celebrarà l'11 de juliol. Tots dos van ser les veus més crítiques que es van aixecar contra l'actual portaveu, Rosa Díez, després de la seva negativa a concórrer a les eleccions amb Ciutadans.

La mateixa Lozano ha anunciat a Twitter aquesta incorporació a la seva candidatura, que portarà per nom Renovadors UPD només un dia abans que s'acabi el termini per a la presentació de llistes davant la comissió electoral del partit, que tindrà 48 hores per revisar-les, donar el vistiplau i posar en marxa la campanya.

Per evitar suspicàcies, Cantó ha volgut aclarir unes hores després que transcendís el seu retorn a la política que no només es dedicarà a UPD, i que quan va dir que buscava feina fora de la política ho deia de debò. I que n'ha trobat.

Notícies relacionades

 

L'objectiu de Renovadors UPD és "reformar i donar un impuls" al partit després dels mals resultats obtinguts en les últimes convocatòries electorals, en què ha quedat fora de tots els parlaments autonòmics. Entre les seves principals propostes, la candidatura de Lozano planteja donar més poder a les bases del partit i tenir "diversos líders", potenciar "l'aparició de noves figures" i donar-los "visibilitat".

Temes:

UPD Rosa Díez