EL MAPA MUNICIPAL SORGIT DEL 24-M

Les millors anècdotes de la constitució dels nous ajuntaments

Els dits petits de l'alcaldessa de Jerez o l'ajuda de Carmena a Aguirre, el més comentat a les xarxes

Manuela Carmena ajuda a votar Esperanza Aguirre, durant la votació d’investidura, dissabte a l’Ajuntament de Madrid. / AFP / CHEMA MOYA

Manuela Carmena ajuda a votar Esperanza Aguirre, durant la votació d’investidura, dissabte a l’Ajuntament de Madrid.
L’alcaldessa de Jerez, Mamen Sánchez, el dia de la investidura. A la dreta, detall de les seves sabates.
L’alcalde de València, Joan Ribó, diposita la vara de comandament sobre la taula, després de rebutjar-la simbòlicament.

/

2
Es llegeix en minuts

La jornada de la constitució dels ajuntaments sorgits de les eleccions del 24 de maig han deixat divertits i curiosos moments protagonitzats pels càrrecs públics que estaven presents en el procés de la investidura i per la mateixa constitució de les alcaldiesAnècdotes de les quals les xarxes socials s'han fet ressò. A continuació apuntem les millors.

ELS DITS PETITS DE L'ALCALDESSA DE JEREZ 

A Jerez la presa de possessió de Mamen Sánchez va estar marcada pels seus dits petits. Concretament per com l'alcaldessa portava les seves sandàlies, amb els dits petits sobresortint fora del calçat. La dirigent socialista va destacar en el seu discurs d'investidura que volia "tornar a Jerez una imatge de prestigi". Aquesta frase i la imatge dels dits petits a l'aire van donar peu a una infinitat de mems i comentaris a Twitter fins al punt que Sánchez va tuitejar, amb humor, que mai s'havia rigut tant amb els mems. 

 Vull trencar una llança a favor de l'Alcaldessa de Jerez, és molt còmode anar així!! #diainternacionaldelDedoporfuera pic.twitter.com/7rU5OcIq48

 

 

 Feia temps que no em reia tanto com amb comentaris, mems i notícies sobre les meves sabates i dits petits. Per cert... pic.twitter.com/wWklwNZEiY

 

 

CARMENA AJUDA A AGUIRRE A VOTAR

 

En Madrid, una de les anècdotes es va produir quan, durant la votació de investidura de Manuela Carmena Manuela Carmena com a alcaldessa, aquesta va haver d'ajudar a la líder del PP en la capital, Esperanza Aguirre, a dipositar el seu vot en l'alta urna col·locada en la taula presidencial.

 

Carmena i Aguirre també fueron objecte de comentaris en les xarxes.

 

 

 

Esperanza Aguirre votant amb total normalitat en l'assemblea de Madrid. pic.twitter.com/1b2vOCA2Be

 

— Xurrer (@Ramonjsalgado) juny 13, 2015

 

 

 

RIBÓ NO VOL VARA DE MANDO

 

En València, Joan Ribó, de Compromís, va rebutjar la vara de mando. "No necessito vara ni mando, prefereixo el diàleg", va dir el nou alcalde, relleva en el càrrec a Rita Barberá (PP) i que aquest dilluns s'ha presentat en bicicleta a l'ajuntament.

 

EL PRIMER AJUNTAMENT

 

El primer consistori és constituir-se ha sigut el de Sober, en la província de Lugo. L'alcalde, Luis Fernández Guitán, va convocar el ple a mitjanit per aconseguir que "es parli de forma positiva del municipi en aquesta jornada". Ja lo va fer el 2011. L'oposició le ha criticat que converteixi l'acte en un "circ mediàtic".

 

INVESTIDURA AVANÇADA EN VILLAMENA 

 

Notícies relacionades

Villamena, en Granada, ha sigut un dels primers municipis a elegir a l'el seu nou alcalde. Aquest ha va convocar el ple un minut després de les dotze de la nit. La raó de tanta premura es devia a que alguns dels regidors són professors i tenia programat per a aquest cap de setmana un viatge de fi de curs reservat fa molt temps.