LA CONSTITUCIÓ DELS AJUNTAMENTS

Un tripartit d'esquerres, a l'Ajuntament de Palma

El socialista José Hila, elegit alcalde per dos anys, gràcies a Més per Mallorca i Som Palma

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / PALMA

El socialista José Hila, economista de 42 anys, ha agafat la vara d'alcalde de Palma amb el suport dels ecosobiranistes de Més per Mallorca i de Som Palma, marca de Podem a la capital balear. El desallotjament del PP ha sigut fruit de l'acord tripartit, que suma 16 regidors davant els 9 del PP i els 4 de Ciutadans.

Contempla els dos primers anys d'alcalde socialista i els dos últims per a Antoni Noguera, de Més per Mallorca. Miquel Comas, de Som Palma, exercirà de portaveu de l'Executiu municipal durant els quatre anys.

Notícies relacionades

Un emocionat Hila ha proclamat que "és el moment de la intel·ligència col·lectiva, del cervell social i de la participació ciutadana", i s'ha compromès a treballar especialment per "eradicar la pobresa infantil". "S'ha acabat el moment de parlar de polítics, crec que és el moment de parlar de polítiques", ha sigut la seva reflexió més aplaudida davant un saló de plens abarrotat.

Nombrosos simpatitzants de les tres formacions del nou govern, que encara ha de pactar l'organigrama, han seguit les intervencions en pantalles. A l'hora de prendre possessió de la seva acta de regidors diversos regidors de Més per Mallorca i de Som Palma han afegit a reivindicacions com el dret a decidir o la promesa de combatre la desigualtat i lluitar per la justícia social.