Pellicer renova l'alcaldia de Reus amb la majoria simple dels set regidors de CiU

C's i PP denunciaran els sis regidors de la CUP per prometre el càrrec per "imperatiu legal" i dir que durant el mandat combatran "el règim existent"

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / REUS

Els grups municipals de C’s i PP de Reus han anunciat en la constitució del nou Ajuntament aquest dissabte que impugnaran la presa possessió que han fet els sis regidors de la CUP perquè han jurat el càrrec per "imperatiu legal" al mateix temps que no han reconegut la Constitució espanyola i han anunciat que durant el mandat combatran "el règim" existent. En la sessió, Carles Pellicer ha renovat el càrrec d'alcalde i governarà en minoria amb els set vots de CiU davant els 20 dels sis grups restants que estan a l'oposició.

Pellicer tornat a aconseguir la vara de comandament de Reus per la majoria simple dels set regidors obtinguts en les eleccions del 24 de maig. Tots els grups han votat el seu cap de llista: CiU (7 regidors) Pellicer; CUP (6) David Vidal; C’s (4) Juan Carlos Sánchez; PSC (4) Francesc Vallès; ERC (2) Noemí Llauradó; PP (2) Sebastià Domènech, i la formació municipalista Ara Reus (2), Jordi Cervera.

Notícies relacionades

Després de la formació de la mesa d'edat, els regidors electes han començat a jurar o prometre el càrrec. Han començat els CiU i cap d'ells ha aprofitat el moment per dir algunes paraules, com concedia el president de la mesa. És el contrari del que han fet els càrrecs de la CUP, tal com ja havia avançat Edgar Llorens (CUP) al formar la mesa com el càrrec electe més jove. "Prometo per imperatiu legal", ha dit Llorens, per afegir que en els pròxims quatre anys treballarà per "destruir aquest règim" i contra "una Constitució imposada".

Juan Carlos Sánchez, cap de llista de C’s, grup que ha seguit la CUP en el protocol, també ha utilitzat el torn de paraula per recriminar les paraules dels nous regidors de la CUP. "Acaten la Constitució per imperatiu legal però es contradiuen al dir que la combatran", ha dit. Sánchez ha afegit que denunciarà la presa de possessió de la CUP. El portaveu del PP també s'ha afegit a la crítica i ha anunciat que portarà l'acta del ple a la Subdelegació del Govern perquè comprovi si la CUP "incompleix la legalitat".