Manuela Carmena és elegida alcaldessa de Madrid amb els vots d'Ahora Madrid i PSOE

La candidata del PP Esperanza Aguirre aconsegueix 21 vots i es queda a l'oposició tot i haver sigut la llista més votada el 24-M

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

Manuela Carmena, la candidata d'Ahora Madrid, ha sigut proclamada alcaldessa de la capital per majoria absoluta de 29 vots, gràcies al suport dels 20 regidors d'Ahora Madrid i els 9 del PSOE.

La candidata del PP, Esperanza Aguirre, ha aconseguit 21 vots i es quedarà a l'oposició, tot i haver sigut la llista més votada en les eleccions del 24 de maig. Els regidors de Ciutadans han donat els seus set vots a la seva candidata, Begoña Villacís. Hi ha hagut zero vots en blanc i zero vots nuls.

APLAUDIMENTS I VARA DE COMANDAMENT

En el moment en què el secretari del ple ha acabat el recompte, uns 40 minuts després de l'inici de la sessió de constitució del ple municipal, a les 11 hores, han sonat aplaudiments entre els convidats, repartits a les quatre plantes de balcons des d'on es veu el saló, i s'ha corejat la consigna "Sí que es pot, sí que es pot".

Des d'un dels balcons, els líders de Podem, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, acompanyats de Juan Carlos Monedero, també aplaudien. Esperanza Aguirre, des del seu escó, ho feia mínimament.

Notícies relacionades

Carmena ha rebut la vara de comandament i el collar d'alcaldessa de les mans d'un uixer que ha dipositat un coixí carmesí amb els dos símbols sobre la taula presidencial. No hi ha hagut entrega formal per part de l'alcaldessa sortint, Ana Botella, ni tampoc Carmena ha agafat el bastó per simbolitzar la seva investidura. A penes l'ha tocat.

La nova alcaldessa preveu convocar el seu primer consell de govern a les 14 hores d'aquest dissabte.