LA CONSTITUCIÓ DELS AJUNTAMENTS

Collboni defensa l'acord amb Colau per "coherència"

El socialista subratlla que el seu partit ha afavorit a tot Espanya pactes per fer fora la dreta

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El líder del PSC a l'Ajuntament de BarcelonaJaume Collboni, ha explicat aquest dissabte al costat de la futura alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que el seu partit li donarà el vot en l'acte d'investidura per "coherència" ja que les dues formacions defensen les mateixes polítiques. El socialista ha explicat en una compareixença al Pati Llimona que d'aquesta manera compleixen la "voluntat de canvi" que ha reclamat la ciutadania amb els resultats del 24 de maig.

"No és el mateix ser alcaldessa amb 11 vots que amb 21", ha admès la cap de llista de Barcelona en Comú (BC), que ha insistit, com va fer divendres al costat del líder d'ERC, Alfred Bosch, que la lectura dels resultats electorals (governaran en minoria, amb només un regidor més que CiU) fa que pensin en un govern dialogant i plural.

PRIORITAT A LES POLÍTIQUES SOCIALS

Notícies relacionades

Tant Colau com Collboni, que a partir de dilluns prosseguiran el diàleg per aconseguir un acord més estable ("que pugui donar resultats en les pròximes setmanes o mesos", ha dit el socialista), han mantingut que la prioritat de tots dos seran les polítiques socials.

El president del grup municipal del PSC també ha mantingut que els socialistes han recolzat governs a Madrid, València o les Balears per fer fora els governs del PP.