Ballesteros assumeix el repte de tornar a governar Tarragona amb la minoria del PSC

El candidat socialista repeteix a l'alcaldia i destaca que haurà d'arribar a acords puntuals amb una oposició composta per sis grups polítics

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / TARRAGONA

El socialista Josep Fèlix Ballesteros ha assumit aquest dissabte "el repte" de tornar a governar Tarragona en minoria i mantenir una de les principals alcaldies sota mandat del PSC. La majoria simple dels nou regidors aconseguits en les eleccions del 24 de maig ha facilitat que Ballesteros repeteixi com a alcalde, sobretot perquè, encara que va perdre tres regidors respecte al 2011, manté la distància sobre els seus màxims rivals. La votació, a més dels nou vots a favor de Ballesteros, ha registrat cinc abstencions, set vots en blanc i dos de nuls. En qualsevol cas, Ballesteros només disposa de nou dels 27 regidors que han votat aquest migdia el seu càrrec.

Notícies relacionades

Com ja va fer en l'anterior mandat, l'alcalde està obligat a arribar a pactes puntuals en una oposició que s'ha dispersat més perquè estan representades sis formacions polítiques: C’s (4 regidors), ERC (4), PP (4), CiU (3), CUP (2) i ICV (1). El grup d'ERC també ha presentat la candidatura del seu cap de lista, Pau Ricomà, encara que només ha obtingut el vot dels seus quatre regidors. Els dos regidors de la CUP han pres possessió del càrrec amb l'objectiu que les classes populars aconsegueixin "la sobirania plena".

Dos regidors independents de CiU i els quatre d'ERC també han assenyalat l'objectiu de treballar "cap a la independència". "Hem de gestionar aquesta complexitat amb l'alegria de la lògica que quan el poble vota no s'equivoca mai i amb la confiança que estarem a l'altura", ha explicat Ballesteros a l'acabr un ple seguit amb protestes al carrer. A la plaça de la Font s'hi han concentrat treballadors de l'empresa de serveis EMTE, que han reclamat millores salarials, i els ecologistes de la plataforma Cel Net, que reclamen que es faci un estudi de la qualitat de l'aire al polígon industrial Sud de Tarragona. Membres dels dos col·lectius han irromput a la sala de plens, però l'han abandonat sense més incidents minuts després.