els pactes a Andalusia

C's admet queixes de militants per recolzar el PSOE a Andalusia

"Ja rebo whatsaps dient que no ens votaran per recolzar Susana Díaz", afirma Juan Marín

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el candidat a la Junta d’Andalusia, Juan Marín, en l’acte de tancament de campanya, aquest divendres, 20 de març, a Sevilla.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el candidat a la Junta d’Andalusia, Juan Marín, en l’acte de tancament de campanya, aquest divendres, 20 de març, a Sevilla. / EFE / RAÚL CARO

1
Es llegeix en minuts

Albert Rivera afirmava aquest dimecres que "era quedar-se al racó de la queixa o actuar com a partit d'Estat". No obstant, dirigents de Ciutadans ja admeten que els pactes postelectorals estan començant a causar un "desgast" en el partit. El mateix Juan Marín, líder de la força taronja a Andalusia, ho deixa encara més clar. "Ja rebo whatsaps dient que no ens votaran per recolzar Susana Díaz", afirma en una entrevista amb 'El Correo de Andalucía'. "No esperava els whatsaps dels militants", es lamenta.

A la mateixa entrevista, Marín també li esmena la plana a Rivera en una altra qüestió. El president de Ciutadans va sostenir dimecres que el seu partit no havia cedit amb el PSOE tot i que José Antonio Griñán Manuel Chávez segueixen com a senador i diputat encara que estiguin imputats en el 'cas ERO'. Segons Rivera, el compromís firmat per Díaz que els dos expresidents de la Junta abandonaran el càrrec si el Tribunal Suprem confirma la seva imputació demostra que els socialistes han acceptat les seves condicions. No obstant, Marín torna a ser diàfan: "És evident que hem cedit". Tot seguit, no obstant, sí que defensa que "estem parlant d'esperar poc temps" i al·lega que Andalusia no podia perdre més temps sense govern i arriscar-se a unes altres eleccions autonòmiques.