DIU QUE SERIA "MÉS DEMOCRÀTIC"

Pere Macias reclama una segona volta del 24-M

El portaveu adjunt de CiU creu que així s'evitarien "acords estranys" en els equips de govern que es constituiran aquest dissabte

1
Es llegeix en minuts

El portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, ha reclamat aquest dilluns una segona volta dels comicis locals del 24-Muna segona volta dels comicis localsdel 24-M per evitar "acords estranys" en els equips de govern que s'han de constituir aquest dissabte.

En declaracions a RNE, ha augurat que la ronda de negociacions d'aquesta setmana serà llarga --segons les seves paraules--, i ha ressaltat que una segona volta seria un gest "més democràtic" que el fet que siguin els partits els que elegeixin socis o suport de govern per als pròxims quatre anys.

Preguntat pels futurs executius locals de Badalona, Barcelona Madrid, ha dit: "Seria lògic que ara no estiguéssim discutint a porta tancada, encara que sigui en 'streaming', sinó que diguéssim als ciutadans que tenen dos models i que triïn el que volen. Em sembla molt millor".

"Si no ens queda un mal gust terrible en un moment en què es necessita regeneració democràtica", ha subratllat Macias, que ha defensat que el fet que governi la llista més votada no soluciona res.

Sobre el futur d'UDC, s'ha alineat amb les declaracions de la vicepresidenta del Govern i dirigent d'Unió, Joana Ortega, sobre que no descarta una ruptura amb CDC, però que no treballa per a això".

MANTENIR L'ALIANÇA DE CIU

Notícies relacionades

"S'ha de treballar perquè en temps de tant esmicolament de partits és bo mantenir aliances", i ha qualificat la de CiU com una història d'èxit, malgrat alguns errors.

"CiU ha sigut un instrument eficient i en moments de fragmentació s'hauria de fer el possible perquè es mantingués aquesta aliança", ha dit Macias, que ha opinat que la xiulada a l'himne nacional a la final de la Copa del Rei és un símptoma que alguna cosa no funciona.