El Govern augura que el pròxim president serà "o Rajoy o Iglesias"

L'Executiu manté la pressió sobre Sánchez pels pactes amb Podem i afirma que "no té cap opció" d'arribar a la Moncloa

Ayllón considera que els canvis al Consell de Ministres i al PP no seran només "de xapa i pintura"

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El Govern central manté l'estratègia iniciada la setmana passada per intentar que Pedro Sánchez no pacti amb Podem en algunes comunitats i ajuntaments clau. El portaveu de l'Executiu, José Luis Ayllón, ha advertit al secretari general que els electors acabaran apostant per Pablo Iglesias si manté la seva "radicalització". "Entre l'original i la còpia, el ciutadà es queda amb l'original", ha afirmat en una reunió amb periodistes. Per això, ha afegit Ayllón, "el pròxim president del Govern serà Rajoy o Pablo Iglesias, perquè el secretari general socialista no tindrà cap opció".

Mariano Rajoy i la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, es van posar al capdavant dels atacs a Sánchez divendres passat, quan van denunciar que prefereixi aliar-se amb "els extremistes" de "l'esquerra radical" i marginar el PP. El cap de l'Executiu també ha alertat que aquesta aposta pel partit lila tindrà conseqüències negatives en la recuperació econòmica.  

EL DINAR AMB RAJOY I EL SOPAR AMB IGLESIAS

Notícies relacionades

Ayllón ha explicat que no va veure normal que el secretari general socialista oferís una roda de premsa demanant el canvi de les polítiques econòmiques una hora abans d'anar a la Moncloa per dinar amb Rajoy, dijous passat. "Aquesta roda de premsa la va fer per guanyar punts en el sopar que tenia previst a la nit amb Iglesias", ha apuntat el portaveu. "Sánchez canvia cromos amb Iglesias perquè Podem governi a les institucions i ell pugui seguir de secretari general", ha afegit.

El també secretari d'Estat de Relacions amb les Corts també ha comentat que els canvis que el cap de l'Executiu prepara al Govern i al PP no es limitaran a retocs de "xapa i pintura". Ayllón, considerat del grup dels 'Sorayos', per la seva proximitat a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afegit que s'haurà de tenir en compte la rellevància dels ministeris afectats per veure l'abast i no tant el nombre de persones que canviïn.