MUNICIPIS DE TARRAGONA

L'encaix a l'estil 'tetris' va de Reus al Vendrell

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde en funcions de la ciutat de Tarragona, Josep Félix Ballesteros (PSC), tornarà a governar en minoria amb nou regidors de 27 i el cartipàs municipal està pràcticament tancat.

Aquesta és una de les poques excepcions en un territori que està políticament fragmentat en el qual forjar pactes recorda més el joc del Tetris o l'art de fer puntes al coixí.

A la veïna ciutat de Reus (Baix Camp), totes les possibilitats continuen obertes. Carles Pellicer (CiU) revalidarà l'alcaldia, amb tota probabilitat, en segona volta. Serà un govern en minoria amb set regidors, moltes tensions personals i un arc municipal de 27 escons amb set forces. La segona és la CUP (sis regidors) que, sense presses, anuncia una assemblea dos dies abans de la investidura. El PSC va animar primer el candidat de la CUP, David Vidal, a postular-se per a alcalde, però va rectificar poc després i va anunciar que treballarien des de l'oposició. Vidal va denunciar l'anomenat cas Innova i la taca de la presumpta corrupció, que afecta el tripartit i esquitxa CiU, es continua expandint i és un pes mort en una delicada balança d'equilibris.

Notícies relacionades

També Pere Granados (FUPS-CiU) torna a ser el candidat més votat de Salou (Tarragonès), amb vuit regidors de 21, el doble que Ciutadans (4) i el PSC (4). Tot apunta cap a la sociovergència a la capital simbòlica de la Costa Daurada.

Al Vendrell,  Martí Carnicer (PSC) negocia amb la debilitat de quatre regidors de 21 i vuit forces. L'única premissa és no pactar amb PXC, que, amb tres regidors, conserva la capital del Baix Penedès com el seu feu. ESTER CELMA