Anar al contingut

CONSELL NACIONAL DEL PARTIT

Iceta anuncia la seva candidatura a les primàries del PSC a la presidència de la Generalitat

El líder socialista afirma que "no hi haurà solució" al repte sobiranista català "sense diàleg entre governs"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presenta linforme polític en el consell nacional del partit.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presenta linforme polític en el consell nacional del partit. / Marta Pérez (EFE)

Miquel Icetaprimer secretari del PSC, ha anunciat que presentarà la seva candidatura a les primàries dels socialistes catalans per elegir el cap de llista a les eleccions catalanes del 27 de setembre. En la seva intervenció davant el Consell Nacional del PSC, Iceta ha anunciat la seva candidatura amb la idea d'impulsar un acord negociat amb el Govern que reconegui Catalunya com a nació i blindi el seu autogovern.

Iceta ha destacat que el 27-S es decideix "entre quatre anys més d'embolics sense resultats o quatre anys de recerca de solucions justes i d'amplis acords", perquè "cada dia hi ha més gent que reconeix que no hi haurà solució" al repte sobiranista que planteja Catalunya "sense diàleg entre governs".

Després d'analitzar els resultats de les eleccions del 24-M, sobre els quals Iceta ha valorat els avenços i els retrocessos experimentats pel seu partit, ha recordat que quan va ser elegit primer secretari del PSC ja va dir que estava disposat a assumir les seves responsabilitats "amb totes les conseqüències i fins al final".

En aquest punt, ha anunciat que avui mateix ha formalitzat la seva precandidatura a les primàries i que és conscient de la transcendència de la seva decisió, que pren "de forma lliure i entusiasta, emprès per una voluntat de servei i de portar la bandera que un dia van aixecar" altres candidats com Joan Raventós, Raimon Obiols, Joaquim Nadal, Pasqual Maragall, José Montilla i Pere Navarro.

"Certament serà una campanya ben diferent de totes les que hem viscut --ha anticipat--, però tinc moltes ganes de fer-la, de defensar els nostres plantejaments, i tinc autèntica passió per demostrar que hi ha un camí millor per a Catalunya".

"QUATRE ANYS PERDUTS"

"Fa quatre anys que estem perduts sense cap nova competència, cap nou projecte, cap inversió potent, cap avanç, i no hem obtingut ni un pacte fiscal ni una consulta que serveixi per arreglar el problema que tenim", ha indicat el precandidat socialista a la presidència de la Generalitat.

Segons Iceta, després de "quatre anys d'embolics, sense resultats tangibles positius", és necessari "preservar la unitat civil del poble de Catalunya". També ha advertit que "no hi ha una sortida unilateral al problema d'encaix entre Catalunya i la resta d'Espanya".

"No hi haurà consulta si no és legal i acordada", ha assegurat abans de preconitzar que "la millor manera d'organitzar la diversitat nacional en un estat democràtic membre de la UE és el federalisme", que passa, ha apuntat, "per negociar una profunda reforma constitucional i sotmetre-la a referèndum".

Després de criticar el full de ruta cap a la independència acordada entre CiU i ERC, el primer secretari del PSC ha resumit el que serà l'objectiu principal de la seva candidatura.

"Tinc ganes --ha explicat-- de reivindicar un govern que faci de la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball la seva prioritat absoluta, que freni les retallades en sanitat, educació i protecció social, que lluiti contra la corrupció i el frau fiscal i que arribi a un acord amb el Govern d'Espanya".

RECONÈIXER CATALUNYA COM A NACIÓ

Aquest acord, ha precisat, ha de permetre "reconèixer Catalunya com a nació", blindar el seu autogovern, assegurar les competències de la Generalitat en educació, llengua i cultura, aconseguir un pacte fiscal i, finalment, sotmetre aquest acord "al vot de la ciutadania a través d'un referèndum legal i vinculant".

Al fer balanç sobre els resultats municipals, Iceta ha destacat el fet que el PSC segueix sent la segona força en nombre de vots i també ha anunciat el compromís que en els següents comicis locals no presentaran "llistes fantasma" amb candidats que no resideixen als municipis pels quals es presenten.

0 Comentaris