LA CAIGUDA

UPD convoca el congrés per la renúncia de Díez

1
Es llegeix en minuts

Un any després d'obtenir, en les europees, els seus millors resultats electorals, UPD pràcticament ha desaparegut del mapa polític municipal i autonòmic. Amb només la meitat dels vots que va obtenir en les locals del 2011, el partit va convocar ahir un congrés extraordinari per a l'11 de juliol, després que Rosa Díez anunciés la mateixa nit electoral que no es presentarà. Qui ha liderat UPD des del seu naixement, el setembre del 2007, va reconèixer ahir, després de reunir-se amb la direcció, que el seu partit «sens dubte» ha fet «coses malament».

Notícies relacionades

Tot i així, va confiar que la força magenta segueixi sent un «projecte útil per a Espanya» de cara a optar a les generals que s'esperen per a tardor. Una batalla de la qual el fracàs del 24-M ha obligat Díez a retirar-se, amb el pitjor resultat de la història del partit. La dirigent va lamentar que, davant les conseqüències econòmiques de la debacle, el partit abandona tots els processos judicials en els quals s'havia personat, com el cas Bankia.

Ara hi ha dos aspirants a liderar UPD, la diputada Irene Lozano i el militant Nacho Fernández. Lozano va posar ahir el dit a la llaga al recordar que la caiguda era «previsible» i que Díez hauria d'haver-se'n anat abans. La diputada va deixar la direcció del partit arran de la negativa del seu líder a aliar-se amb C's, que li ha passat factura a les urnes.