RESULTATS DE LES MUNICIPALS A BCN

La carta premonitòria de Júlia Otero a Ada Colau

Fa dos anys la periodista ja animava la llavors líder de la PAH a saltar a la primera línia política perquè ella era "la nostra dona", deia

1
Es llegeix en minuts

Després de conèixer la victòria aquest diumenge a la nit d'Ada Colau a l'Ajuntament de BarcelonaAda Colau , la periodista Júlia Otero va recollir al seu compte de Twitter diverses declaracions de la triomfadora de la nit.

 

 

També va felicitar les altres dones protagonistes de la jornada:

 

CARTA PREMONITÒRIA

La simpatia de la periodista per Colau ve de lluny. Ja fa més de dos anys que Otero li va dedicar un article d'opinió a EL PERIÓDICO. 'A Ada Colau' es titulava (8/2/2013) i hi expressava la seva admiració per la llavors activista i líder de la PAH ("Et confesso que sempre m'ha enlluernat la teva capacitat per expressar amb les paraules justes la idea-força que les inspira") i l'animava a passar-se a la primera línia política ("Lamento dir-te que no et podràs escapar durant gaire temps d'un lideratge formal que estàs obligada moralment a acceptar").

Otero acabava la seva carta premonitòria amb una invitació directa a Colau a fer un pas endavant, el mateix que aquest diumenge l'ha portat a guanyar les eleccions municipals a Barcelona: "Sigues realista: si hi ha algú que es pot estirar com un pont entre la vella esquerra, gastada, i aquesta explosió de nous moviments socials que cristal·litzen en el 15-M, aquesta ets tu".

Notícies relacionades

"Posa't al capdavant d'una cosa nova que ens reconciliï amb la cosa vella (...) Un amic teu i meu (...) em va dir ahir: "És una 'rara avis'". I va afegir: "Ella és el nostre home". Li vaig contestar que eres, també i sobretot, 'la nostra dona'".