El PP de Barcelona denuncia davant els Mossos l'aparició de propaganda "falsa" del partit

Els populars admeten la distribució de fullets contra "guetos islàmics" però neguen l'autoria de cartells contra "guetos homosexuals"

Cartell del PP en què els conservadors adverteixen que el Raval s’ha convertit en un gueto islàmic.

Cartell del PP en què els conservadors adverteixen que el Raval s’ha convertit en un gueto islàmic.

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

La candidatura d'Alberto Fernández Díaz, alcaldable del PP per Barcelona, ha presentat una denúncia davant els Mossos i la Junta Electoral per la distribució de "cartells falsos" del partit. En els últims dies han aparegut a les xarxes socials diferents fullets amb les sigles dels populars com un que critica que l'Eixample no es pot convertir en un "gueto homosexual" o un altre que deplora el "gueto separatista de Sarrià".

Notícies relacionades

Els populars sí que admeten l'autoria d'un cartell que porta per lema 'El Raval no es pot convertir en un gueto islàmic'. El seu propi candidat, Fernández Díaz, ha llançat aquesta frase en més d'una ocasió, al mateix temps que ha cridat a evitar que aquesta zona del districte de Ciutat Vella es converteixi en "Barcelonistan". No obstant, el partit critica que es "manipulin cartells" en què s'ataca altres col·lectius.

Els populars sospiten que l'autoria de les "octavilles falses" sorgeix d'un perfil de Twitter. El seu propietari, entenen, ha pogut agafar com a plantilla els fullets originals i només ha hagut de canviar la frase. Sota el membret del PP de Barcelona, a les xarxes socials també han aparegut lemes del tipus 'Gràcia no es pot convertir en un gueto hipster' i 'Sants no es pot convertir en un gueto perquè ja és un gueto'.