ELECCIONS 24-M

Fernández Díaz afirma que Collboni és candidat "gràcies als pakistanesos"

L'alcaldable del PP respon a les acusacions de "xenofòbia" del seu rival replicant-li que ell "va utilitzar" electoralment la immigració en les primàries socialistes

Alberto Fernández Díaz, candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, juga a petanca a la Trinitat.

Alberto Fernández Díaz, candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, juga a petanca a la Trinitat. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldable del PPC per BarcelonaAlberto Fernández Díaz, ha afirmat aquest divendres que el seu rival del PSCJaume Collboni, "és candidat gràcies als pakistanesos". El dirigent popular ha replicat d'aquesta manera a les acusacions de l'aspirant socialista que els conservadors utilitzen electoralment la immigració i estan avivant "la xenofòbia" mitjançant cartells amb lemes com 'El Raval no es pot convertir en un gueto islàmic'. "L'únic que va utilitzar electoralment la qüestió [de la immigració]" va ser Collboni per guanyar les primàries socialistes, amb "cues de pakistanesos" que "no tenien ni idea de qui i per a què votaven", ha contraatacat Fernández Díaz.

En una roda de premsa a l'agència ACN, Fernández Díaz s'ha mostrat "sorprès" per la polèmica que s'ha generat arran dels cartells del PPC en què insta a evitar un "gueto islàmic" al Raval. El candidat del PPC ha recordat que fa temps que defensa aquest lema, que va ser presentat fa uns dies en campanya, precisament quan va desgranar en aquest barri el seu programa d'immigració.