cita amb les urnes

El PP de Sant Adrià endureix la 'recepta Albiol' amb la immigració

Els populars de BCN insten a evitar que el Raval es converteixi «en un gueto islàmic»

García Bragado difon un pamflet encara més directe contra els estrangers sense papers

Pamflet del PP de Sant Adrià.

Pamflet del PP de Sant Adrià.

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

«La recepta funciona a Badalona i també funcionarà a Sant Adrià de Besòs», proclama el PP del citat municipi al seu perfil oficial de Facebook. No faria falta dir res més, però la candidatura que encapçala l'atleta Jesús Ángel García Bragado ha corregit i augmentat l'aposta de Xavier García Albiol al distribuir a la zona dels pins, a prop d'un hipermercat, un pamflet en què carrega contra la immigració il·legal de forma encara més directa que l'alcalde de la localitat veïna. «¿Estàs fart de l'incivisme dels immigrants il·legals i dels perdularis dels pins?, ¿estàs fart de la brutícia i de les escombraries que acumulen?», es pregunta als veïns.

El document, que porta el membret del partit, finalitza amb l'expressió Netejant Sant Adrià, un calc del Netejant Badalona que Albiol ha col·locat a la seva ciutat i que ha motivat que ICV-EUiA elevi una protesta davant el Parlament europeu al considerar-lo «racista i xenòfob». Per no citar referents reals de mitjans del segle XX, a la pel·lícula El Día de la Bestia apareix un grup ultra que es dedica a apallissar captaires i fer pintades amb el lema Neteja Madrid. Albiol va mirar d'esquivar dilluns la polèmica i va defensar que el seu eslògan es refereix només a eradicar l'incivisme i la delinqüència. «Quan vaig utilitzar aquesta frase vaig deixar molt clar que no em referia a la immigració», va afegir. En les visites amb periodistes que l'alcalde ha efectuat aquests anys a barris de Badalona com el de la Salut, no obstant, ha tingut menys embuts a utilitzar la paraula «netejar» quan algun veí parlava de la immigració.

Notícies relacionades

«¿Estàs fart que els teus fills no puguin jugar tranquil·lament en aquesta zona [dels pins]? ¿Vols que [immigrants irregulars i perdularis] siguin expulsats del barri?», prossegueix el pamflet del PP de Sant Adrià, on el PSC governa amb ICV però on els populars van ser segons el 2011 amb quatre regidors i 1.813 vots. Plataforma per Catalunya va obtenir 589 paperetes i un regidor.

«'BARCELONISTAN'» / Els conservadors insisteixen que el seu missatge ataca només l'incivisme, però no deixen d'al·ludir a la immigració. Els últims dies, la candidatura d'Alberto Fernández Díaz ha distribuït al districte de Ciutat Vella de Barcelona uns papers que afirmen: «El Raval no es pot convertir en un gueto islàmic». El mateix candidat ha declarat que farà tot el que sigui possible per frenar nous oratoris musulmans al Raval i per evitar que aquest barri es converteixi en «Barcelonistan».