Catalá avisa el 15-M que no estan permeses les manifestacions en la jornada de reflexió

El ministre de Justícia respon així a la intenció del moviment dels indignats, que ha anunciat una assemblea política a la Puerta del Sol per al dia 23

Concentració del 15-M a la Puerta del Sol, el maig del 2011.

Concentració del 15-M a la Puerta del Sol, el maig del 2011. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El ministre de JustíciaRafael Catalá, ha reaccionat aquest dimarts a la convocatòria feta dilluns pel moviment 15-M, que ha organitzat una assemblea política a la Puerta del Sol durant la jornada de reflexió de les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig. Catalá ha subratllat que les manifestacions polítiques en la jornada de reflexió no han de ser permeses.

"El que és contrari a l'ordenament jurídic no ha de ser permès", ha destacat el titular de Justícia en un esmorzar informatiu. Entre els actes previstos per commemorar el quart aniversari del 15-M, el 23 de maig figura una concentració i un "crit mut" a la Puerta del Sol de Madrid amb una "assemblea de contingut polític", com assenyala el cartell publicat al blog 'Mayo global'.

En aquest sentit, Catalá ha recordat que la llei electoral estableix que durant la jornada de reflexió prèvia a unes eleccions "no es poden portar a terme activitats de caràcter polític", com pretén fer el moviment 15-M el 23 de maig. "Tenim regles", ha afegit.

En aquest sentit, ha explicat que el Ministeri de l'Interior i la Delegació del Govern a Madrid hauran d'analitzar el caràcter d'aquesta concentració i avaluar si té una "naturalesa política".

QUART ANIVERSARI

L'acte convocat per a la jornada de reflexió s'emmarca dins de les activitats que el 15-M ha programat al llarg d'aquest mes per commemorar el quart aniversari de les protestes i les acampades que van donar lloc al seu naixement, i que van tenir com a epicentre la madrilenya Puerta del Sol.

Notícies relacionades

Com ja van fer fa quatre anys, el 15-M pretén d'aquesta manera tornar a desafiar la prohibició de la Junta Electoral Central (JEC) de celebrar manifestacions i concentracions durant aquesta jornada al considerar-les "contràries a la legislació electoral".

En aquell moment, els indignats instal·lats a la Puerta del Sol, als quals aviat es van anar sumant desenes d'acampades en places de tot el territori espanyol, van decidir no fer cas de la prohibició expressa decretada per la JEC el dia previ a la jornada de reflexió de les eleccions autonòmiques i municipals del 22 de maig del 2011.