ACCIÓ EN CONTRA DE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

Protesta davant el Parlament en suport als condemnats del 15-J

Quasi 2.000 persones envolten la Ciutadella sense impedir l'accés al parc barceloní

ICV, la CUP i BCN en Comú participen en un acte de marcat to reivindicatiu

El portaveu de la CUP, David Fernández, ha sigut un dels manifestants que han envoltat el Parlament. / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Entre 1.000 i 2.000 persones van formar ahir una cadena humana que va envoltar el parc de la Ciutadella, on està ubicat el Parlament de Ca­talunya, en suport als vuit indignats condemnats a tres anys de presó per l'assetjament a diputats durant els fets del 15 de juny del 2011. Aquell dia, milers de persones van envoltar la Cambra catalana per protestar per les retallades que s'havien d'aprovar en el ple sobre els pressupostos.

La cadena, que va tenir en tot moment un marcat to reivindicatiu, no va impedir l'accés dels transeünts al pulmó verd de la capital catalana.

L'acte va ser convocat pels familiars dels vuit indignats a qui el Tribunal Suprem (TS) ha condemnat a tres anys de presó pels actes d'assetjament. Entre els participants a la cadena humana hi havia representants d'ICV-EUiA, la CUP i Barcelona en Comú.

«JO ERA AL PARLAMENT» 

Els participants en l'acte de protesta van desplegar pancartes i van corejar consignes amb lemes com «Jo era al Parlament i ho tornaria a fer» o «Polítics, ni us volem ni us necessitem».

Abans que els congregats comencessin a envoltar el parc, la mare d'un dels condemnats va agrair el suport ciutadà i va advertir que es vol empresonar aquests vuit nois perquè van lluitar pels drets del conjunt de la població.

Notícies relacionades

En el manifest llegit per l'assemblea de familiars s'afirma, a més, que els vuit joves són «caps de turc» i que la condemna «apuntala la política repressiva del Govern» i «col·loca la figura del polític com a intocable, per sobre del dret a l'expressió i manifestació».

El dirigent de Podem Jaume Asens, advocat d'un dels condemnats, va explicar que els vuit condemnats estan pendents que se'ls notifiqui quan han d'ingressar a la presó, si bé va anunciar que presentaran un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional.