de blascomillán

L'alcaldessa d'un poble d'Àvila deixa el càrrec després de 45 anys

La primera regidora d'aquesta localitat avilesa, Laurentina Alonso, celebra aquest dilluns el seu 80è aniversari

1
Es llegeix en minuts

La localitat avilesa de Blascomillán, de tan sols 200 habitants, acomiada aquest any Laurentina Alonso, 'Lauren', com a alcaldessa seva, de 80  anys i que ha passat més de la meitat de la seva vida al capdavant del consistori. Els últims 45 anys ha sigut alcaldessa d'aquesta localitat del nord-oest de la província avilesa on demà celebrarà el seu vuitantè aniversari, han informat a Efe fonts familiars.

El seu nomenament va rebre als anys 70 el vistiplau del llavors governador civil de la província, Ramón de la Riva i López-Dóriga, també cap provincial del Movimiento. En les últimes eleccions municipals, celebrades el 2011, va obtenir el 53,19 per cent dels vots, cosa que va atorgar al PP quatre regidors enfront d'un regidor aconseguit pel PSOE.

Està cansada i ha decidit que aquest any ja no es presentava, han assenyalat els familiars de Lauren, dedicada aquests dies, segons han dit, a "no deixar caps per lligar" per "acabar tot el que s'ha proposat".

Notícies relacionades

El PP, per substituir-la, ha designat com a candidat a l'alcaldia d'aquesta població una altra dona, María Teresa Hernández Pérez, segons fonts d'aquest partit.