UNA GRAVACIÓ POLÈMICA

La Camarga de l'enfadós

La Mesa del Parlament ratifica avui que la 'comissió Pujol' escolti la conversa de Camacho i Álvarez

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / J. G. ALBALAT / BARCELONA

Jordi Pujol Ferrusola va encendre el ventilador durant la seva compareixença al Parlament conscient que la seva acció li serviria perquè els focus apuntessin cap a altres latituds. Aquell 23 de febrer, el fill gran de l'expresident va entregar a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política un cedé amb la «gravació íntegra» de la conversa que la seva examant María Victoria Álvarez i la líder del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, van mantenir al restaurant La Camarga de Barcelona el juliol del 2010. «Penso que hi ha un tema interessant perquè el Parlament el pugui analitzar», va llançar amb sorna. Des d'aleshores, aquesta jugada del primogènit ha donat per a uns quants titulars que no tenen res a veure amb els dubtes que desperten les seves arts de «dinamitzador econòmic». Lliçó de primer d'estratègia.

A porta tancada

L'endemà que Pujol júnior entregués la gravació ja hi va haver cert enrenou perquè el president de la comissió, David Fernàndez (CUP), s'havia emportat el disc a casa seva en lloc de deixar-lo a la Cambra. Posteriorment, després de consultar-ho amb la justícia, la Mesa va aprovar que els diputats que participen en els treballs d'investigació escoltessin la gravació a porta tancada, però el PPC va demanar que es reconsiderés la mesura. La qüestió es va tornar a tractar ahir a la Junta de Portaveus, que hi va donar el vistiplau, i avui tornarà a debatre's a la Mesa, que tot indica que ratificarà la decisió.

Notícies relacionades

Donat que aquest divendres la comissió ha sigut desconvocada pels tres dies de dol arran de l'accident aeri als Alps francesos, Fernàndez va explicar que l'audició s'haurà de celebrar dilluns que ve o després de Pasqua. El portaveu del PPC, Enric Millo, va evitar discutir sobre les dates, però sí que va lamentar que es doni pàbul a un cedé «d'origen desconegut que no té cap garantia d'autenticitat». Els populars són els únics que s'oposen que la comissió escolti la gravació, encara que ICV-EUiA ja va anunciar que no assistirà a aquesta sessió perquè considera que és fer el joc a Jordi Pujol Ferrusola, que només pretén «desviar l'atenció».

El cas és que la conversa de La Camarga segueix fent parlar. Segons ha pogut saber aquest diari, María Victoria Álvarez, que ha d'anar a la comissió d'investigació el 10 d'abril (el mateix dia que Camacho), demanarà una còpia de la gravació al Parlament i no descarta emprendre mesures legals per la seva difusió.