LA GESTIÓ DEL FINAL DE LA BANDA

Quatre detinguts per la seva presumpta relació amb l'entramat de suport a presos d'ETA

L'operació de la Guàrdia Civil s'està desenvolupant a Guipúscoa, Àlaba i Navarra

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones dins d'una operació contra l'entramat de suport a presos d'ETA, dirigida per l'Audiència Nacional. L'operatiu, denominat Pastor, s'està portant a terme a Guipúscoa, Àlaba i Navarra, i seria una prolongació de l'operació Mat, en què van ser detinguts 12 advocats i quatre persones més a primers d'anyoperació Mat, .

Els detinguts són Oihana Barrios, Izaskun Abaigar, Nagore López de Luzuriaga i Fernando Arburua. López de Luzuriaga és portaveu d'Etxerat i va participar en la reunió que, al febrer, va celebrar aquesta associació de suport als presos amb el 'lehendakari', Iñigo Urkullu.

Notícies relacionades

Per la seva part, Abaigar va participar en la delegació d'Etxerat que va viatjar a principis d'aquest mes a Brussel·les amb l'objectiu de reunir suports, mentre que els altres dos detinguts, Arburua i Barrios, són membres de Jaiki Hadi, el col·lectiu de sanitaris que presta atenció als presos bascos.

El Ministeri de l'Interior ha afirmat que els detinguts "participaven en reunions que coordinaven les actuacions per aconseguir la unitat d'acció en el front de presons".