Dimiteix el vicealcalde de València després de confirmar-se que serà jutjat pel 'cas Nóos'

Alfonso Grau està acusat de prevaricació, frau, malversació, tràfic d'influències i falsedat de document oficial

1
Es llegeix en minuts

El vicealcalde de ValènciaAlfonso Grau (PP), ha dimitit després que el 2 de març l'Audiència de Palma confirmés que s'asseuria al banc dels acusats processat pel 'cas Nóos', la presumpta trama corrupta al voltant de l'institut que dirigia Iñaki Urdangarin, segons han confirmat aquest dilluns fonts municipals.

Grau, que serà jutjat pels presumptes delictes de prevaricació administrativafrau a l'administració, malversació de cabals públics, tràfic d'influències falsedat de document oficial pels contractes que va firmar com a president de València Turisme amb l'Institut Nóos d'Iñaki Urdangarin, oferirà aquest migdia una roda de premsa.

L'Audiència Provincial de les Balears va acordar el 2 de març enviar a judici Grau, després d'estimar el recurs d'apel·lació que van interposar els regidors socialistes a l'ajuntament contra l'acte amb què el jutge instructor José Castro va excloure l'alt càrrec del PP valencià dels acusats que s'asseuran al banc dels acusats pel 'cas Nóos'.

Notícies relacionades

Des d'aleshores, s'ha especulat sobre la possible dimissió del vicealcalde. Quan li han preguntat per aquesta qüestió, així que s'ha conegut, el president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, ha assegurat que la decisió li corresponia a l'ajuntament de la capital, encara que recordava que seria "sempre seguint la línia del que diu el partit".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Rita Barberá, ha afirmat que respectaria "absolutament" el criteri del seu també regidor de Grans Projectes i portaveu del PP al consistori. "Que ell faci el que cregui convenient", ha assegurat.

Temes:

Cas Nóos