CRÍTIQUES A L'AUDIÈNCIA

El fiscal insta el Suprem a repetir el judici pel setge al Parlament

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

El fiscal del Tribunal Suprem (TS) Salvador Viada va demanar ahir a aquest tribunal que ordeni la repetició del judici que es va fer a l'Audiència Nacional contra els 19 acusats del setge al Parlament el juny del 2011, en què aquests van ser absolts el juliol passat. La Generalitat i el Parlament van reclamar una condemna per als imputats, mentre que els seus defensors van sol·licitar la confirmació de la sentència.

Notícies relacionades

Viada va criticar les explicacions dels jutges de l'Audiència que van absoldre els acusats, per considerar que van bolcar en la sentència «la seva ideologia» en lloc d'«aplicar la llei». Per això, el fiscal va reclamar un nou judici en un altre tribunal. L'Audiència va decidir, per dos vots a favor i un en contra, que l'actuació dels imputats estava emparada en el dret fonamental a la manifestació. Els jutges tampoc van apreciar que en els actes dels imputats hi hagués «abusos o excessos».

SENSE «ANIMADVERSIÓ» A MAS / La fiscalia va aprofitar la vista d'ahir per treure's l'espina per les crítiques que ha rebut a causa de la querella presentada contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel 9-N. «No hi ha animadversió», va afirmar després de denunciar que ha sentit «coses molt dures del mateix Parlament català» per aquesta actuació.