JORNADA REIVINDICATIVA

Milers de persones marxen per la "dignitat" a Espanya

Almenys 1.500 manifestants es concentren a Barcelona sota la pluja i el lema 'Pa, sostre i feina'

Marxa per la dignitat de Madrid, aquest dissabte.

Marxa per la dignitat de Madrid, aquest dissabte. / J.M. PRATS

1
Es llegeix en minuts

Les anomenades Marxes de la Dignitat han reunit milers de persones a tot Espanya per demanar "Pà, sostre i feina" i exigir una lluita contra la corrupció, les retallades en els drets socials i la privatització dels serveis públics com la sanitat o l'educació.

Ciutats com Madrid, Barcelona, Santiago, Sevilla, Bilbao, Toledo, Badajoz, Avilés (Astúries), València o Valladolid, entre moltes altres, han congregat milers d'assistents, entre els quals figuraven membres de partits polítics, sindicats i diversos col·lectius com a afectats per la causa dels nens robats, desnonaments o treballadors perjudicats per acomiadaments col·lectius.

La més multitudinària ha tingut lloc a la capital del país, on des de primera hora de la tarda milers de persones han sortit al carrer davant una situació d'"emergència social" mentre la corrupció "campa tan ampla", segons el manifest que ha llegit un dels organitzadors. La marxa ha transcorregut sense incidents pels carrers del centre de Madrid, que s'han omplert persones de totes les edats, acompanyades moltes dels seus fills o mascotes.

TAMBÉ A BARCELONA

A Barcelona, unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han protestat sota una intensa pluja amb cartells amb lemes com "prou de retallades" i amb crits en favor d'un treball digne, els manifestants han volgut posar una altra vegada sota el focus la pobresa i la retallada de drets fonamentals.

Diversos milers de ciutadans també han reclamat al centre de València mesures contra la corrupció política i en un ambient distès, han cridat frases com "Renda bàsica ja", "No tinc por de la repressió de l'Estat, tinc por al silenci del meu poble" i "PPSOE corruptes, inhumans, lladres i mentiders".

Notícies relacionades

Mentrestant, centenars de persones repartides en cinc columnes s'han donat cita a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la per protestar contra les retallades en els serveis públics, la desigualtat i la pobresa i exigir "drets bàsics".

A prop de 2.000 persones amb banderes andaluses, vermelles i republicanes han demanat a Sevilla la dimissió del Govern per no garantir el treball i vivendes dignes per als més necessitats.