EL PROCÉS SOBIRANISTA

Duran demana delegar el 9-N al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El líder d'Unió afirma que el "contenciós català és una qüestió política" i es congratula que Mas enviï una carta a Rajoy per negociar

1
Es llegeix en minuts

El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha reivindicat que es delegui l'organització del procés participatiu del 9-N en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, l'òrgan que agrupa institucions, partits i entitats cíviques partidàries de l'autodeterminació, i que aquest divendres es reuneix al Parlament.

"Crec que seria millor garantia que tota la preparació i execució del procés participatiu anés a càrrec del Pacte", ha afirmat a la seva carta web setmanal a la militància del seu partit. Segons Duran, delegar el procés participatiu del 9-N al Pacte Nacional permetria al Govern estalviar-se "algun mal de cap", i ha tornat a criticar que l'Estat impugnés la votació.

APOSTA PEL DIÀLEG POLÍTIC

El dirigent d'UDC també s'ha congratulat per l'anunci que aquest dimecres va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, que enviarà una carta al president del Govern, Mariano Rajoy, a partir de dilluns, on reivindicarà el diàleg: "S'ha de parlar i pactar, encara que hi hagi molta gent, fins i tot dins d'Unió, que diu que no tenim res a pactar amb Espanya".

Notícies relacionades

"La política implica diàleg i saber posar-se al lloc de l'altre per ser reconegut com a tal i arribar a acords", insisteix Duran, que ha dit que l'ha sorprès el debat que es va fer a la Universitat de Girona (UdG) sobre si se li havia de retirar el doctorat honoris causa a la magistrada del TC Encarna Roca, a qui ha definit com una excel·lent jurídica.

Per Duran, "el contenciós català no és una qüestió jurídica, sinó política" i no es pot resoldre ni al Tribunal Constitucional ni en qualsevol altre tribunal, sinó únicament en el marc polític.